Tujina

Doohan se pripravlja na novo kariero

Gold Coast, 14. 12. 1999 15.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upokojeni petkratni svetovni prvak v motociklizmu v kraljevem razredu Avstralec Mick Doohan je napovedal, da namerava ostati v tem športu, toda ne več na motorju, ampak v organizacijskih poslih.

Doohan je končal svojo 11-letno kariero poklicnega motociklista, ki mu je - poleg slave - pustila zdravstvene posledice. Avstralec se je letos huje poškodoval na dirki v španskem Jerezu, ko je pri več kot 200 km/h izgubil oblast nad motorjem, padel in si pri tem zlomil desno nogo, rame in levo zapestje. Poškodba je bila hujša od tiste na Nizozemskem leta 1992, ko so mu zdravniki skoraj amputirali nogo. Zaradi počasnega okrevanja in poškodovanega živčnega tkiva se je odločil, da kariere ne bo več nadaljeval.

Zdaj naj bi Doohan prevzel nekatere organizacijske posle v moštvu Honda, poleg tega pa bi bil tudi ''zvezda vodnica'' mlademu Italijanu Valentinu Rossiju, ki je iz srednjega razreda presedlal v motociklistično elito. V moštvu še niso jasno določili njegove prihodnje vloge, jasno pa je, da ga ob stezah ne bomo pogosto videvali, kar je dejal tudi Doohan sam: ''Gledanje dirk mi ni všeč, zato jih po vsej verjetnosti ne bom obiskoval prav pogosto. Delal bom v zakulisju.''