Tujina

Drevi začetek gospodarskega foruma v Davosu

Davos, 29. 01. 1998 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V švicarskem Davosu se bo drevi začel 28. svetovni gospodarski forum, na katerem pričakujejo več kot dva tisoč najuglednejših gospodarstvenikov, znanstvenikov in drugih uglednih osebnosti iz celega sveta, ki bodo razpravljali o najpomembnejših svetovnih vprašanjih na prelomu tisočletja.

Med udeleženci bodo nemški kancler Helmut Kohl, soproga ameriškega predsednika Hillary Rodham Clinton, lastnik Microsofta in eden najbogatejših ljudi na svetu Bill Gates, generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan ter predsedniki, premieri in ministri iz številnih drzav. Slovenijo bo zastopal premier Janez Drnovšek, iz Rusije bo prišel premier Viktor Cernomirdin, pričakujejo pa tudi več visokih predstavnikov iz azijskih drzav, saj bodo na forumu govorili tudi o azijski gospodarski in finančni krizi.

Udeleženci bodo razpravljali tudi o problemih na področju znanosti, umetnosti in kulture. Med izstopajočimi so segrevanje Zemlje, industrijsko in ekonomsko vohunstvo ter položaj Islama v 21. stoletju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.