Tujina

Drnovšek nadaljuje obisk v Parizu

Pariz, 11. 02. 1998 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski premier Janez Drnovšek danes nadaljuje prvi uradni obisk v Franciji, v okviru katerega se je včeraj sešel s francoskim predsednikom Jacquesom Chiracom, predsednikom vlade Lionelom Jospenom in drugimi najvišjimi francoskimi politiki.

Na sklepni dan obiska v Parizu se je premier Drnovšek dopoldne srečal s predsednikom francoske nacionalne skupščine Laurentom Fabiusom, obisk pa bo sklenil s srečanjem ob kosilu z nekdanjim predsednikom Evropske komisije Jacquesom Delorsom.

Slovenski gospodarstveniki, med njimi vodilni predstavniki Revoza, Mercatorja, Cimosa, Kompasa in nekaterih drugih slovenskih podjetij in bank, ki pod vodstvom predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Jožka Čuka spremljajo premiera na obisku v Franciji, se danes udeležujejo pogovorov s kolegi francoskih podjetij na pariški gospodarski zbornici. Vojka Ravbar in francoski državni sekretar za zunanjo trgovino Jacques Dondux pa bosta danes podpisala tudi dvostranski sporazum o promociji in zaščiti investicij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.