Tujina

Drsalna zveza zavrnila protest Norveške in Japonske

Nagano, 09. 02. 1998 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna drsalna zveza ISU) je zavrnila protest Norveške in Japonske proti novim tekmovalnim oblekam nizozemske reprezentance. Olimpijski prvak Gianni Romme, drugouvrščeni Rintje Ritsma in četrti Bob de Jong so na tekmovanju nastopili v oblačili na katerih so imeli silikonske dodatke, ki jih je ISU odobrila šele dan pred tekmo. Nova oprema je še zmanjšala zračni upor in po mnenju strokovnjakov naj bi tekmovalci na 5.000-metrski progi pridobili do pet sekund.

"Saj to ne sme biti res. Opremo smo prvič videli šele tu v Naganu," je povedal norveški trener Svein Harvard, ki je pred protestom menil, da nova oprema ni bila pravočasno prijavljena ISU. Nizozemci so opremo res dobro skrivali, saj so novosti prijavili na ISU šele tri dni pred nastopom v Naganu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.