Tujina

Države Srednje Amerike skupaj z ZDA proti tihotapljenju arheoloških najdb

San Jose, 28. 01. 1998 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Države Srednje Amerike se bodo skupaj z Združenimi državami borile proti ropanju in tihotapljenju arheoloških najdb. To so včeraj sklenili na konferenci v kostariški prestolnici San Jose. Po besedah kulturnega ministra Kostarike Arnolda More se s tihotapljenjem tovrstnih predmetov ukvarja močna ter s helikopterji in sodobnim orožjem opremljena tihotapska mreža, ki se povezuje tudi z vlado in policijo. Ameriški veleposlanik v San Joseju Thomas Dodd je poudaril pripravljenost svoje vlade, da državam Sredje Amerike pomaga pri reševanju njihovih kulturnih dobrin.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.