Tujina

Dva mrtva po eksploziji v ruskem vojaškem oporišču

Arhangelsk, 08. 08. 2019 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.V. / STA
Komentarji
4

V vojaškem oporišču blizu mesta Arhangelsk na severu Rusije je odjeknila eksplozija. Po prvih podatkih ruskega obrambnega ministrstva je eksplodiralo med preizkusom vojaške opreme. Umrla sta najmanj dva človeka, sedem jih je poškodovanih.

Eksplozija je odjeknila med preizkusom raketnega motorja na tekoče gorivo, poroča ruska tiskovna agencija Tass. V nesreči je bilo poškodovanih sedem ljudi, dva strokovnjaka sta umrla, je sporočilo ministrstvo. Dodali so, da so ranjene prepeljali v bližnje bolnišnice.

Z ministrstva so še sporočili, da je raven radioaktivnega sevanja v bližini oporišča v mejah normale. Mestne oblasti so sicer kasneje sporočile, da se je raven sevanja za krajši čas povišala, a kmalu ponovno normalizirala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V začetku tedna je zagorelo že v skladišču streliva v vojaškem oporišču v sibirski regiji Krasnojarsk v Rusiji, čemur je sledilo več eksplozij. Pri tem je po najnovejših podatkih umrl najmanj en človek, okoli deset ljudi je bilo poškodovanih. Preiskovalci domnevajo, da se je incident zgodil zaradi neustreznega ravnanja s strelivom.

V zadnjih letih se je v nekdanjih sovjetskih republikah zgodilo več podobnih nesreč v zastarelih skladiščih streliva. Konec junija je v Kazahstanu v podobni nesreči umrlo več ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
08. 08. 2019 20.12
+1
Zagotovo jih je nastradalo še več. Pač vojaška skrivnost nove tehnologije se ne sme izdati nikoli.
LazniviZares
08. 08. 2019 17.57
+1
Se te dve raketi ki jih imajo jim zgorijo v skladiscu...mizerija in pijancevanje ,drugega nimaj vec.
User1538643
08. 08. 2019 17.29
+3
flojdi
08. 08. 2019 17.03
+0
it se Vojsko, zame pomeni to : ubiti ali biti ubit. pa kwa se zdej eni jokcajo ; ne štekam glih . pa to je sam tista kolekt or ali ar na škoda ; al ne