Tujina

Dve tretjini Američanov Clintona podpirata kljub nemoralnosti

Washington, 28. 01. 1998 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bill Clinton je morda res nemoralen, vendar pa 68 odstotkov Američanov meni, da je za državo vseeno bolje, da ostane na položaju predsednika, kažejo rezultati najnovejše raziskave javnega mnenja CNN, USA Today in Gallupa.

Skoraj polovica Američanov (47 odstotkov), ki so jih povprašali o škandalu Lewinsky, meni, da je Clinton vendarle storil nekaj nemoralnega. Njegova večkratna zanikanja razmerja z nekdanjo pripravnico Monico Lewinsky jih očitno niso prepričala.

Le 22 odstotkov vprašanih meni, da je ameriški predsednik storil kaznivo dejanje, s tem da je Monico nagovarjal, naj krivo priča. Kar četrtina vprašanih pa meni, da ni storil nič slabega.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.