Slovenija

Dvosmerni kolesarski promet mede voznike

Kamnica, 07. 11. 2022 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mojca Hanžič
Komentarji
7

V Kamnici, mariborskem primestnem naselju, so nedolgo nazaj na sicer enosmerni cesti zarisali črte z označbami za dvosmerni kolesarski promet. Slednjega so po mnenju krajanov uvedli brez njihovega vedenja in celo v nasprotju s pravilnikom. Prav tako pa naj bi promet povzročil pravo zmedo tako za voznike motornih vozil kot tudi za kolesarje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
17. 11. 2022 13.46
Če bi bili ljudje malček bolj pozorni na cestah in ne bi videli le svojega prav in sebi pisali lastna cestna pravila, katerih bi se morali držati vsi ostali udeleženci, bi bilo vse skupaj tudi bolj znosno in sprejemljivo. Tako imaš na lepo urejenem pločniku ob katerem je dvosmerna kolesarska steza kolesarje in mopediste na pločniku, pešce pa na kolesarski stezi. Potem ljudje stojijo sredi pločnika ali kolesarske steze in debatirajo v nedogled, namesto, da bi stopili ob rob pločnika ali na pot, ki se vije ob pločniku. Preveč ljudje vidijo le sebe in sploh ne razmišljajo o svojem ravnanju. In posledično drugače ne more biti. Starši tako že vzgajajo otroke. Ne vsi, ampak večina. In potem se čudimo kakšne neumnosti je je v družbi sposoben delati človek. Če pa kdo želi narediti malo reda, pa vsi na kup, kot poslanci, ko se jim želi odvzeti nekaj dodatka, ki jim ne pripada. Prepričan sem, če bi nehali kazati drug na drugega in bi vsak malo uredil sebe, da bi se zdajšnje in pretekle neželjene situacije hitro odpravile. Ampak kaj ko je vsak prepričan v svoj prav in kaže le na druge. Stroka je pa drug problem. Včasih iz preproste rešitve zakomplicirajo ali zaradi neznanja, nehotenja ali zato, da se počutijo sami sebi bolj strokovni in pomembni.
Bonsa
08. 11. 2022 09.49
+3
Tale Aleš Klinc je še eden v vrsti javnih uslužbencev na MOM, ki nimajo pojma kaj delajo. Občani maribora vidimo, kaj se dogaja pred volitvami. Kolesarske proge se rišejo v najdaljših ulich na to se pa končajo, samo da oni napišejo koliko km tras so uredili. "UREDILI" to je samo banda, ki zapravlja državni denar.
Artechh
07. 11. 2022 20.59
+3
Tozit kolesarja, ker je pripeljal s preveliko hitrostjo in ga ogrozal + za telesne poskodbe, ker ga je udaril + psihicne posledic, zakaj pa ne ce je tak pametnjakovic. Ker, ce tam ne sme iti ven, so mu ocitno zaprli dovoz, kaj pa tudi ne more biti.
Alenka ?en?a
07. 11. 2022 19.43
+2
kOLESARSKA KULTURA V SLOVENIJI IN UREDITEV STEZ, POTI JE ČISTA NULA, ZMEDA. V LJUBLJANI SO KOLESARSKE POTI SPELJANE PRAKTIČNO ČEZ PLOČNIKE, AVTOBUSNA POSTAJALIČS (folk nima pojma kaj nalepke na vratih pomenijo), STEZE SO GLEDE NA UVOZE DO HIŠ LE GOR IN DOL-npr. Jamova cesta v Ljubljani. LJUBLJANI NI KOLESARJEM PRIJAZNO MESTO, PA NAJ JANKOVIIČ ŠE TAKO NA ŠIROKO TO GOVORI.
Bonsa
08. 11. 2022 09.46
+1
Se strinjam. Kolesarske poti niso sistematično urejene in se večkrat nelogično združujejo z ostalimi površinami, končajo se na mestih kjer ni nadaljnje cestne ureditve in usmeritev. Vse skupaj je samo zelo nevarno. Poleg tega vsi mislijo da so ceste samo za avtomobile in pride do nevarne vožnje, egoizma, skratka še več nevarnih situacij. Ne vem v katere šole so hodili tile mojstri.
Benjamin Tišler
08. 11. 2022 16.12
Na pol ovca
07. 11. 2022 18.36
+3
To je posledica populističnih nesposobnežev, ki nekaj vidijo na TV in potem uvajajo v stilu pregovora južnih sosedov: Videla žaba da se konj potkuje i ona digla nogu