Slovenija

Edina želja 11-letnice je, da bi kdaj normalno hodila

Ljubljana, 08. 03. 2023 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Zala Fidler
Komentarji
0

Brina je 11-letna deklica, ki se bori s cerebralno paralizo in potrebuje konstantno pomoč. Njena edina želja je, da bi lahko kdaj normalno hodila. Z mamo in očetom je nekaj tednov na terapijah, ki ji pomagajo, da bo hodila. Kot pravita starša, pridno trenira in vse to se pozna. V petek, 10. marca, bodo z dobrodelnim veleslalomom v Kranjski Gori, kjer bodo med količki vijugale smučarske zvezde, zbirali denar za deklico Brino.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Rene Mlekuž in Domen Mavrič iz Grubinega memoriala
    02:42
    Iz SVETA: Rene Mlekuž in Domen Mavrič iz Grubinega memoriala
  • Iz 24UR: Boj s celebralno paralizo
    02:31
    Iz 24UR: Boj s celebralno paralizo

No, prav njena edina želja te dni postaja resničnost. Brina je s pomočjo terapije naredila svoje prve tri samostojne korake. Kot pravi sama, je zaradi tega vesela. "Kužka bom peljala na sprehod," je povedala. 

Za takšnim, za koga majhnim, a za Brino velikim uspehom stoji veliko odrekanj in truda.

"Sedem let je, odkar je bila ona operirana in ves ta sedemletni trud se počasi realizira. Počasi sta vsako odrekanje in vsaka solza zdaj poplačana. Midva si nisva nikoli mislila, da jo bova tako daleč pripeljala, ker najin cilj je, da bo ona v svojih okvirjih čim bolj samostojna," je povedala Brinina mama Špela.  

Brini lahko pomagate z donacijo na podatke: 

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje

Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana 
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 710

S takšnim otrokom, ki vlaga toliko moči v svoje izboljšanje, se vsak trud poplača, še dodaja."Veliko je bilo odrekanj, padcev, vzponov. Moram pa njo zelo pohvaliti. Ona je v bistvu sama vse dosegla, da je prišla do te točke, kjer je danes," je dejala. 

Brina je sicer razigrana, radovedna punca, z veliko aktivnostmi. "Rišem, kuham špagete in omako," je povedala 11-letnica. 

Da bodo v petek na memorialu pomagali prav njuni Brini, je starša zelo presenetilo. "Me ta gesta spravlja v solze, res hvala obema, hvala," je hvaležno dejala Brinina mama. 

Lepe pozdrave pa na drugo stran sveta pošilja tudi Brina. "Pozdravljam vse sošolce in sošolke in tovarišico pa spremljevalko," je še dodala Brina, ki se bo k njim vrnila čez dva meseca. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.