Tujina

Eksplozija ob osnovni šoli

Orange County, 10. 09. 2010 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob sedmih zjutraj je protibombna enota v ameriškem Orange Countyju prejela klic, da je v bližini osnovne šole Waterbridge eksplozivno telo.

Ko so prišli na kraj, je ob šoli stala otroška igrača, konjiček Hasbro FurReal, ki striže z ušesi, hrza in stane 270 dolarjev. Ob ogledu igrače so vodilni iz osnovne šole namreč videli, da iz nje štrlijo nekakšne žice. Odgovorni so otroke takoj zaprli v šolo in poklicali policijo.

Policija je zaprla sosesko, protibombna enota pa je kljub poznejši ugotovitvi, da v konjičku ni eksploziva, potencialno grožnjo za vsak slučaj vseeno razstrelila, na žalost otroka, ki je igračo pač pozabil ob šoli, a na srečo vseh tistih, ki si radi ogledajo eksplozije plišastih igrač. Malce sumimo, da se je protibombna ekipa pri tem kar nekoliko zabavala.

Oglejte si video eksplozije, v kateri je bil 'ubogi konjiček' popolnoma nedolžna žrtev.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
10. 09. 2010 19.04
Kitaristdule, da zelo verjetno, polek še kakšne obtožbe. Tinetone, saj ja, pri policijskih enotah kot vedno velja, najprej ukrepaj potem sprašuj. Kdo lahko jamči, da zadeve, če je res bomba, ne bo razneslo, ko bodo zadevo razstrelili oni, nikoli ne veš. Raba rentgena oz. že skenerjev je vseno bolj fer, pač glede na okoliščine. Če tu uničijo denimo računalnik s pomembnimi podatki, si lahko potem v resnih težavah, če prej, pred 'transportom' računalnika, nisi naredil kopij in jih imel nekje drugje, kar je dandanes na daljših poteh ža tako in tako obveza.
tinetone
10. 09. 2010 14.46
@igor.gojcic "tehnologije za vpogled v notrenjos" beri rentgen ne uporabljajo zadevo najprej razstrelijo potem pa sprašujejo... zakaj? ker bi medtem ko štimajo rentgen stvar že lahko razneslo...
kitaristdule
10. 09. 2010 13.29
Igor.gojcic Močno sumim da bodo starši dobili odškodnino za igračo, prej jim bodo naprtili stroške "protiteroristične akcije"
Ramzess
10. 09. 2010 13.10
"Odgovorni so otroke takoj zaprli v šolo in poklicali policijo." Pametno res, me prav zanima kako bi, če bi res počilo in sesulo najmanj pol šole, zagovarjali svoje odgovorno početje, ki je v resnici zelo neodgovorno, saj so otroke izpostavili potencialni nevarnosti. "Policija je zaprla sosesko, protibombna enota pa je kljub poznejši ugotovitvi, da v konjičku ni eksploziva, potencialno grožnjo za vsak slučaj vseeno razstrelila, na žalost otroka, ki je igračo pač pozabil ob šoli, a na srečo vseh tistih, ki si radi ogledajo eksplozije plišastih igrač. Malce sumimo, da se je protibombna ekipa pri tem kar nekoliko zabavala." Sum je tukaj čisti norčevanje, saj je očitno, da so se zabavali ob početju, kod da se kdaj ne. Me zanima kako se bodo 'zabavalii starši otroka, ko bodo zahtevali povračilo stroškov, odškodnino, in nenazadnje novega konjiča. Dejstva so pač taka, storjeno škodo je pač treba povrniti, uničeno nadomestiti, čeprav še nisem slišal da bi ti junaki, ki več kot očitno tudi 'uživajo' ob tem, kdaj kje to storili. Nevem kakšne so zanje posledice, če kje, po nepotrebnem uničijo kovček, ipd., s pomembno vsebino, in kakšne so zato lahko posledice za lastnika vsebine, in kovčka. Ne mislite, da bi ljudje, kar mirno zamižali in šli naprej, če je denimo od vsebine odvisna njihova služba ali družina, bognedaj. Res je, da ima pozabljivost svojo ceno, da pa drugi zato celo uživajo ob tem, je pa le malo preveč. Človek se naposled vpraša čemu potem uporabljajo tehnologijo za vpogled v notranjost, če kljub temu naredijo kar ni treba, zdi se da se meja med lenobo in škodoželjostjo briše. Seveda še vedno ne vemo, za kakšne žice je šlo, ali je sploh šlo za žice, niti pojem 'ob šoli' ni dovolj natačno definiran, če je konjič stal ob steni, so žice morda celo iz stene, kdo ve.
tinetone
10. 09. 2010 11.10
jap... sej so tudi pri nas rezstrelili en kovček malo za hec...
Nad.oblaki
10. 09. 2010 11.00
Krematorij666: kaj pa, če bi bila prava bomba? Potem bi pa napisal, nesposobne tajne obveščevalne agencije, CIA, FBI, lokalna policija, itd.
HLAPCI.HLAPCI
10. 09. 2010 10.54
"konjiček Hasbro FurReal, ki striže z ušesi, hrza in stane 270 dolarjev"
Krematorij666
10. 09. 2010 10.52
Še malo pa bodo zaradi paranoje raztreljevali babice z cekarji. KAJ PA VEŠ KAJ JE NOTRI...