Tujina

Eksploziji v bližini generalštaba

Ravalpindi, 04. 09. 2007 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pakistanskem mestu v bližini prestolnice Islamabad, sta davi odjeknili dve eksploziji, v katerih je umrlo 24 ljudi.

V pakistanskem mestu Ravalpindi, v bližini sedeža pakistanske vojske sta davi odjeknili dve eksploziji, v katerih je umrlo najmanj 24 ljudi, okoli 66 je ranjenih. Med ranjenimi so predvsem uslužbenci obrambnega ministrstva in vojske.

Na avtobusu, na katerem je odjeknila eksplozija, so bili predvsem uslužbenci obrambnega ministrstva in komisije za jedrsko energijo
Na avtobusu, na katerem je odjeknila eksplozija, so bili predvsem uslužbenci obrambnega ministrstva in komisije za jedrsko energijo FOTO: Reuters


Prva bomba je eksplodirala na avtobusu, s katerim so se peljali zaposleni na pakistanskem obrambnem ministrstvu in komisiji za jedrsko energijo. Druga eksplozija pa je odjeknila nekaj minut kasneje na tržnici. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Domnevajo, da sta eksploziji povezani z islamskimi skrajneži kot odgovor na pakistanske vojaške operacije v bližini meje z Afganistanom.

V Ravalpindiju se poleg sedeža generalštaba pakistanske vojske nahaja tudi rezidenca predsednika Perveza Mušarafa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.