Tujina

Ekvador: V nesreči avtobusa 24 mrtvih in 19 ranjenih

Quito, 14. 08. 2018 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vsaj 24 ljudi je umrlo v novi hudi nesreči avtobusa na avtocesti blizu ekvadorske prestolnice Quito, še 19 jih je ranjenih. Avtobus naj bi z visoko hitrostjo trčil v drugo vozilo in se prevrnil na streho, so sporočile ekvadorske oblasti.

Avtobus, registriran v Kolumbiji, je ponoči potoval v Quito. Ob približno treh zjutraj je v ovinku znanem kot "mrtvečev ovinek" trčil v manjše vozilo, so sporočile ekvadorske oblasti.

Vodja ekvadorske prometne policije Wilson Pavon je dejal, da je bila večina potnikov na avtobusu Kolumbijcev, med mrtvimi pa so tudi Venezuelci. Umrla sta tudi dva mladoletna potnika v vozilu, v katerega se je avtobus zaletel, poroča AP.

To je že druga hujša nesreča na ekvadorskih cestah v manj kot treh dneh. V nedeljo je prav tako v nesreči avtobusa umrlo 12 ljudi, 30 pa je bilo ranjenih.
To je že druga hujša nesreča na ekvadorskih cestah v manj kot treh dneh. V nedeljo je prav tako v nesreči avtobusa umrlo 12 ljudi, 30 pa je bilo ranjenih. FOTO: AP

To je že druga hujša nesreča na ekvadorskih cestah v manj kot treh dneh. V nedeljo je prav tako v nesreči avtobusa umrlo 12 ljudi, 30 pa je bilo ranjenih. Potniki so bili navijači ekvadorskega nogometnega kluba Barcelona SC, ki so se vračali iz tekme. V ponedeljek popoldan so se njihovi svojci zbrali na stadionu kluba v kraju Guayaquilu.

Policija vzroke nesreče še preiskuje, a nekateri očividci so lokalnim medijem povedali, da je avtobus s člani navijaške skupine Sur Oscura, ki spremlja Barcelono na vseh gostujočih tekmah, tik pred nesrečo poskušal prehiteti druga vozila, še piše AP.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.