Tujina

EU: Višje odškodnine za zavrnjene potnike na prenapolnjenih letalih?

Bruselj, 03. 02. 1998 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potniki, ki jim letalske družbe zaradi prevelikega števila sprejetih rezervacij odrečejo sedež na letalu, naj bi bili po predlogu Evropske komisije upravičeni do višje odškodnine v primerjavi s sedaj veljavno. Če bo predlog potrdil svet ministrov Evropske unije za transport, se bo najvišja mogoča odškodnina v teh primerih s sedanjih 150 povečala na 185 ekujev za polete do 3500 kilometrov in s sedanjih 300 na 370 ekujev za polete nad 3500 kilometri. Odškodnino bo morala letalska družba izplačati takoj.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.