Tujina

Evropejci presenečeni nad smukaško progo v Naganu

Nagano, 06. 02. 1998 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po prvem treningu olimpijskega smuka v Hakubi na Japonskem je bila večina Evropejcev nemalo presenečena nad progo in odklonilnim stališčem Japoncev do nekaterih sprememb. Večina trenerjev je predlagala, da se nekoliko spremeni prvi skok, saj tekmovalci doskočijo na ravnino, vendar so Japonci to iz naravovarstvenih razlogov zavrnili. Tudi dejstvo, da je na omenjenem mestu pravzaprav le kamnita pot, ni spremenila odločitve organizatorjev.

Evropski trenerji so zmajevali z glavo ob še enem dejstvu. Če bodo prireditelji katerega od tekmovalcev ustavili z rumeno zastavico, ga bodo na štart sicer prepeljali s helikopterjem, ta pa ob štartu, znova iz naravovarstvenih razlogov, ne sme pristati. Ni še povsem jasno, s katere višine bodo tekmovalci skakali s helikopterja.

Pozitivna sprememba pa je vsekakor podaljšanje proge, ki jo je FIS izsilila od organizatorjev. Najboljši na smuku za progo porabijo okrog 1:52 minute, kar je 22 sekund več kot na stari progi. Nova proga pa ima seveda tudi nekaj novosti in kar precej tekmovalcev je imelo z njo na prvem treningu nemalo težav. Po mnenju trenerjev je nova proga vsekakor dovolj zahtevna za olimpijsko tekmo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.