Tujina

Evropska komisija za nov pristop v pomoči BiH

Bruselj, 21. 01. 1998 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska komisija se je danes zavzela za takšno izboljšavo programa pomoči Evropske unije Bosni in Hercegovini, da bi sama neposredno sodelovala z lokalnimi oblastmi in ne zgolj z vlado v Sarajevu. Evropska komisija namreč ocenjuje, da se je program pomoči, ki je v veljavi že 18 mesecev, v tem trenutku izkazal za neučinkovitega pri soočanju z zapletenimi političnimi razmerami.

Komisija je v predlogu, ki ga bo poslala svetu EU, ocenila, da bi v neposrednem stiku z lokalnimi oblastmi dejansko lahko nagradila tiste, ki izpolnjujejo Daytonski mirovni sporazum, na primer z večjo pomočjo v procesu vračanja beguncev. Poleg tega se je zavzela tudi za okrepitev svoje delegacije v Sarajevu, kar naj bi pripomoglo k boljšemu nadzoru izvajanja mirovnega sporazuma in programa pomoči.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.