Tujina

Avtorske pravice: na spletu kaos, ki ustreza le redkim bogatim izbrancem

Ljubljana, 01. 09. 2018 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Janez Usenik
Komentarji
7

Evropska unija hoče ustaviti multinacionalke, ki kradejo umetnikom. Evropska unija bo uničila internet. Oba stavka lahko slišite, če s kom govorite o predlogu, s katerim želi EU urediti avtorske pravice na spletu. Nasprotniki uredbe so dosegli, da je evropski parlament predlog zaenkrat zavrnil, a zdaj so skočili na noge avtorji, ki se čutijo izdane.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trumpet2018
02. 09. 2018 09.04
+0
Treba je ustaviti google, ki prireja rezultate v iskalniku google search in blokira konservativne medije na internetu, kar je neposredno vmešavanje v volitve, gre za nezakonita dejanja, ki so v naprotju z anti trust zakonodajo, Trump je obljubil da bo to ustavil, v zborovanju v Indijani, 24 ur o tem niti besede, saj vemo za koga delajo, TRump je povedal da google zatira svobodo govora, tudi nezakonito cenzurirajo večino konservativnih medijijev, torej obeta se cel kup tožb proti googlu, kot smo to že videli pri twiiterju, ki si ne upa blokirati infowars, ker imajo že cel kup tožb na grbi,Google, FB in twitter so samo orodje v rokah globalistov, FB je kompletno v rokah demokratov, Cukerbegovič je pa zagrizen globalist, Facebook je v bistvu otrok Cie, gre samo za zbiranje osebnih podatkov in nič drugega, Za googlom in facebookom stoji tudi Darpa, to je vse povezano, globalisti obvladujejo internet v celoti, lahko ga tudi ugasnejo , kadar hočejo, posamezne dele, ali v celoti
TolstojV
02. 09. 2018 08.37
-3
Škrti oderuški bi nam še tisti filmček zaračunali tako in tako cele dneve nič ne delajo kot študirajo kako bi komu lahko še kaj zaračunali na internetu. Upajmo da si pod pretvezo avtorskih pravic nikoli ne uspejo dobiti niti centa. Ti luftarji in materialisti so pri nas uzakonili da moramo poslušati slovensko glazbo sicer ne bi z avtorskimi pravicami slovenskih izvajalcev ti oderuhi nič zaslužili. Smo edina država ki je narod prisilila poslušati domačo glazbo. V EU pa so takim drekarošom dali po prstih hvala bogu.
KavčStrokovnjak
02. 09. 2018 07.29
+4
Net je ustvarjen za to, da se deli. Ne pa omejuje. Samo industrija zahteva tovrstno regulacijo. Glasba je namenjena poslušanju ne pa ustvarjanju "Neverlandov" tako kot je s pomočjo industrije to naredil MJ. Pri nas pa je avtorsko pravo tako neurejeno da takšen zakon ne biu spremenil ničesar.
Bassettt
01. 09. 2018 22.52
+8
Če bi se vsi rodili s čutom, kaj je prav, kaj ne, z moralo in etiko na nivoju, še vseh teh pravic in zakonov ne bi potrebovali! Banda! Aja, sej res, bebike so take, učijo se z zgledom
Apostol1
01. 09. 2018 22.27
+17
You tube naj kar ostane tak kot je ,jaz nikoli ne bi verjetno vedel na primer za Andre Rieu , ki sem ga prvič videl na You Tubu in posledično sem ga že šel 2x gledat in poslušat v Stožice in če bo drugo leto spet v Stožicah bom spet dal 80€ in ga šel poslušat in takih kot sem jaz vem ,da jih je veliko in posledično piratske vsebine in you tube zelo uspešno promovirajo in reklamirajo razne koncerte , kino predstave in ne nazadnje tudi te talente ,ki so po vsem svetu. Na škodi pa bomo v primeru raznih prepovedi verjetno vsi tako umetniki kot gledalci ,morda še najmanj posredniki.
Christi Miles
01. 09. 2018 21.56
+26
Bruseljske parazite ala Juncker je treba uničit, ne pa internet in firme
trumpet2018
02. 09. 2018 09.09
+2
itak, tehnokratov v Bruslju ni nihče izvolil, bili so nastavljeni s strani elit, banksterjev, globalistov. Junckerja ni nihče izvolil, bil je nastavljen s strani globalistov, zato je Juncker v bistvi euro diktator