Tujina

FOTO: 'Ljudje so panično bežali iz avtomobilov, promet je bil ohromljen'

Caracas, 30. 12. 2011 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Voznik cisterne z bencinom je izgubil nadzor nad vozilom na eni najbolj prometnih cest v središču Caracasa. Vozilo se je prevrnilo, bencin pa je iztekel na cesto in se vnel. Požar je zajel še sedem avtomobilov in avtobus. Umrlo je najmanj 13 ljudi.

Na izjemno prometni cesti v središču venezuelske prestolnice Caracas se je najprej prevrnila, nato pa zagorela cisterna z bencinom. Požar je zajel še sedem avtomobilov in avtobus, ki so vozili za tovornjakom. Po podatkih policije je umrlo najmanj 13 ljudi, 16 pa je poškodovanih.

Voznik cisterne je izgubil nadzor nad vozilom, vozilo se je prevrnilo, iz njega je nato iztekel bencin in se vnel. Gasilec William Martinez je dejal, da se je bencin razlil po avtocesti in ogenj je zajel še nekatera vozila. Plameni so bili tako močni, da so zajeli tudi rastje ob cesti in so ogrožali celo hiše v bližini.

Nesreča se je zgodila na eni najbolj prometnih avtocest.
Nesreča se je zgodila na eni najbolj prometnih avtocest. FOTO: Reuters

Mariana Sales, potnica na avtobusu, je dejala, da se je požar razširil v nekaj sekundah. "Ljudje so začeli panično bežati iz avtomobilov, promet je bil popolnoma ohromljen," je opisala dogajanje. Kot je še dejala, se je njej in še okoli 20 potnikom uspelo prebiti na varno.

Predsednik Hugo Chavez je že izrazil sožalje družinam umrlih. "Molim za žrtve in družinam ponujam vso potrebno podporo," je zapisal na Twitterju.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.