Tujina

Glavni vzrok smrti v ruski vojski je samomor

Moskva, 25. 01. 1998 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V minulem letu si je v Rusiji vzelo življenje 482 vpoklicanih vojakov, zaradi česar samomor ostaja glavni vzrok smrtnosti v vrstah ruske vojske. V poročilu glavnega vojaškega tožilca niso navedeni razlogi za samomore, ki so trikrat bolj pogost vzrok za smrt kot npr. nesreče med urjenjem in strelskimi vajami. Tožilec opozarja na "mučenje" novincev, ki je v ruski vojski še posebej okrutno. Število samomorov v zadnjih mesecih namreč praviloma naraste ravno po sprejemu novincev. Po uradnih podatkih vojaškega sodišča pa je le sedem odstotkov smrtnih primerov v vojski posledica preizkušenj, ki jih morajo prestati novinci. Tudi preiskave teh primerov so le redke.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.