Tujina

Goencz: Združena Evropa bo težko sprejela dejstvo, da Slovaška ni njena članica

Levoča, 24. 01. 1998 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Madžarski predsednik Arpad Goencz je v svojem prispevku na zaprti okrogli mizi v okviru srečanja srednjeevropskih predsednikov v slovaški Levoči v petek poudaril, da bo združena Evropa težko sprejela dejstvo, da Slovaška ni njena članica. Prvi predsednik neodvisne Slovaške Michal Kovač je jasno pokazal, da le nekatere sile na Slovaškem zavračajo načela civilne družbe, je poudaril Goencz in ocenil, da današnje težave srednjeevropskih držav ne izhajajo iz nespoštovanja teh načel, temveč prej iz pričakovanja prebivalcev, da bo država poskrbela za vse. "Današnje zahteve so sicer na ameriški ravni, delovanje pa ne," je dejal Goencz.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.