Svet

Goljufivi posli nepremičninske agencije s Ptuja?

Ptuj, 05. 06. 2019 17.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klemen Rutar, nekdanji ptujski mestni svetnik in kandidat za poslanca iz vrst Nsi, je lastnik nepremičninske agencije, ki naj bi bila vpletena v domnevno goljufijo. Njegovo podjetje je namreč zgolj pri enem stanovanju, kot kaže, ogoljufalo tako prodajalca stanovanja kot novega kupca.

Prvi je ostal brez stanovanja in brez denarja, drugi, ki je večino stanovanja že plačal, pa prav tako. Stanovanja nikoli ni dobil, denarja pa mu doslej tudi ni vrnil. Bojda pa je ogoljufanih v okolici Ptuja še več.

Nikola Cetušič, nekdanji lastnik stanovanja, je za več kot 100 kvadratnih metrov veliko stanovanje v zgornji etaži od agencije Klemna Rutarja, NSI-jevega kandidata za poslanca, dobil zgolj dobrih 3000 evrov. Preostanek hipoteke naj bi namreč poplačala agencija.

"Do konca marca 2018 bi moral poravnati vse zadeve. To je zdaj že dobro leto od tega. Zdaj deloma plačuje neke obroke, ampak je stalno v zaostanku. Meni pa grozi izvržba," je povedal Cetušić.

Ostal je torej brez stanovanja in s hipoteko na grbi.

"Najprej sem mislil, da goljufa samo mene, ko sem pa zvedel, da je tu bil že naslednji kupec, ki ga je ogoljufal, pa sem rekel, da je temu treba naredit konec."

Nepremičninska goljufija
Nepremičninska goljufija FOTO:

Kupec nam je pokazal vso dokumentacijo. Tri četrt kupnine za to stanovanje mu je plačal vnaprej, agencija pa se je pisno zavezala, da bo s tem denarjem obnovila stanovanje. Ker ga ni, je zahteval vračilo denarja. Do danes, pa je od tega že leto dni, ni dobil ne denarja, ne stanovanja. Zdaj ga zasebno toži. Cetušič pa pove, tudi jaz bi ga tožil, a kaj, ko sem ostal brez vsega.

"Ne morem ga tožiti, saj so tožbe drage. Kazensko ovadbo sem dal, zdaj pa čakam, da vidim, kaj bo zdaj naprej."

V NSIju, kjer se lastnik agencije Klemen Rutar ne pojavlja zgolj kot kandidat za poslanca temveč je tudi njihov zunanji sodelavec, odgovarjajo, da z njegovim poslovnim delovanjem v NSIju niso seznanjeni, prav tako da niso seznanjeni z domnevnimi nepravilnostmi in jih zato težko komentirajo.

Smo pa z njim po telefonu govorili mi. Klemen Rutar pravi, da nima nič s tem, da vse ureja njegov oče Andrej Rutar. Ko pa sem ga vprašala, kakšna pa je vloga očeta v tem podjetju, pa je telefonsko zvezo z mano prekinil.

Čeprav je pod vsemi dokumenti podpisan Klemen Rutar  naj bi vse posle dejansko sklepal njegov oče. Zato smo stopili v stik tudi z njim. Ta je zatrjeval, da bo vse uredil in na vsak način skušal vplivati na to, da zgodbe ne objavimo. Na to seveda nismo pristali. Sploh, ker naj bi bilo opeharjenih, pravi Cetušič, še več.

"Slišal sem že tudi za druge primere, tako da upam, da se bo še kdo drugi tudi pojavil oziroma oglasil."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Friderick Jackson Turner
05. 06. 2019 21.25
+4
Tip je eden izmed PRovcev NSija... zanimiva izbira, ni kej...
Friderick Jackson Turner
05. 06. 2019 21.06
+2
Zanimivo je, da 24ur niste napisali njegove aktualne pozicije. Tip je eden od PRovcev NSI-ja, zaposlen na glavnem tajništvu.
BolecaResnica
05. 06. 2019 20.50
+20
Vstop v parlament ima zagotovljen saj je dokazal da je iz pravega testa za politika
Bikoborec
05. 06. 2019 19.30
+6
Sej vsi kradejo,razen mene.BRUHAHAHAAAAA
pop greznica
05. 06. 2019 19.11
+12
hehe tale gotovo vsako nedeljo s ta belim gleda ko mili rožni krajc
Sentis
05. 06. 2019 18.38
+49
Kandidat za poslanca? Sprejemni izpit je torej že naredil.
Cesar Millan - Vodja krdela
05. 06. 2019 18.42
+36
Ne morem verjeti !! Ga ni dneva ,ko bi slišal nekaj dobrega ,lepega !!!! Vsak dan samo kraje ! Goljufije ! Poneverjanja ITD Na splošno se še sprašujem bo naše sodstva kdaj še pošteno sodilo !!! MAJHNOM UBOGIM LJUDEM !!!!
korintos23
05. 06. 2019 18.44
+9
Sentis
05. 06. 2019 18.55
+22
Jimi1
05. 06. 2019 18.01
+54
No še en "pošten poslovnež" iz vrst NSi. Jih iz Semiča 2 takšna farovžka "mojstra" poznam enega bradatega in drugega brkatega, pa v NSi poštenost takšnega kadra ne bom nikoli več dvomil.... Župnik jim pravi da so "najboljši farani", no samo zaradi njiju ima zadnje čase vse manjšo "gužvo v cerkvi" pa ne verjamem da je Bog takšnemu stanju kriv.