Tujina

Gradbeno dovoljenje za WTC na Reki

Reka, 09. 02. 1998 09.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Reki bodo te dni začeli graditi Svetovni trgovinski center (WTC), ki je po številnih zapletih konec januarja vendarle dobil gradbeno dovoljenje. Gradnja poslovnega stolpa, trgovskega centra, kongresnega razstavišča, rekreacijskega parka in parkirnih prostorov, ki naj bi bili po besedah direktorja reškega WTC Davorja Mihovilića nared do junija 2000, naj bi stala kakih 455 milijonov kun. Medtem se bodo odločili tudi o morebitni gradnji hotela, vsekakor poslovnega tipa in najvišje kategorije. Mihovilić je dodal, da so v reški WTC doslej vložili 63 milijonov kun, od tega največ v zemljišče. 70 odstotkov osnovnega kapitela je prispevalo reško podjetje Transadria, 13,5 odstotka mesto Reka, sedem odstotkov Dubrovačka banka, tri odstotke Kvarner banka, 4,5 odstotka Luka Rijeka in 1,5 odstotka Riječka banka. V WTC na Reki bo predvidoma domovalo 250 podjetij in 2500 zaposlenih. Tretjino od 22.000 kvadratnih metrov trgovskega prostora je rezervirala italijanska veriga PAM, tretjino nameravajo rezervirati druge velike tuje verige trgovin, preostanek pa bodo ponudili domačim trgovcem. Reški župan Slavko Linić je ob tem poudaril, da bo WTC najbolje nadomestil pomanjkanje poslovnih in trgovskih prostorov na Reki.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.