Tujina

Greta Thunberg svetovnim voditeljem: Kako si drznete, da kradete moje sanje in otroštvo?

New York, 23. 09. 2019 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
303

V New Yorku se je začel podnebni vrh Združenih narodov. Ob tej priložnosti je 66 držav izrazilo namero doseganja ogljične nevtralnosti do leta 2050. Podnebna kriza je tekma, ki jo izgubljamo, a jo lahko še zmagamo, je poudaril generalni sekretar ZN Antonio Guterres. Švedska aktivistka Greta Thunberg pa je voditeljem jezno očitala neukrepanje.

Doseganje ogljične nevtralnosti je eden ključnih ukrepov za preprečitev katastrofalnih dolgoročnih podnebnih sprememb, so prepričani v Združenih narodih (ZN). 66 držav je zato izrazilo namero doseganja tega cilja do leta 2050. Gre za skupno še 10 regij, 102 mesti, 93 podjetij in 12 vlagateljev.

Antonio Guterres je ob odprtju vrha v New Yorku voditeljem položil na srce, da je njihova dolžnost, da ustavijo podnebno krizo. "Če ne bomo spremenili našega načina življenja, bomo to življenje ogrozili," je izpostavil. "Narava je jezna," je dodal.

V New Yorku se je začel podnebni vrh Združenih narodov. Ob tej priložnosti je 66 držav izrazilo namero doseganja ogljične nevtralnosti do leta 2050.
V New Yorku se je začel podnebni vrh Združenih narodov. Ob tej priložnosti je 66 držav izrazilo namero doseganja ogljične nevtralnosti do leta 2050. FOTO: AP

Od voditeljev zato ne pričakuje lepih govorov, temveč konkretne načrte za opustitev fosilnih goriv in upočasnitev globalnega segrevanja.

Greta Thunberg zbranim voditeljem: Kako si drznete?!

Mlada aktivistka Greta Thunberg pa je medtem v nagovoru jezno očitala svetovnim voditeljem, da ne storijo dovolj za zaščito podnebja. "Kako si drznete," je vzkliknila. Opozorila jih je, da jim mladi, ko jih bodo enkrat razočarali, tega ne bodo odpustili.

"Smo na začetku masovnega izumrtja in vse, o čemer lahko govorite, je denar in pravljice o večni gospodarski rasti," je dejala Thunbergova, ko so se ji v očeh počasi nabirale solze. "Kako si drznete, da s svojimi praznimi obljubami kradete moje sanje in moje otroštvo?" je okarala okoli 60 svetovnih voditeljev, ki so se zbrali na konferenci v New Yorku.

Švedska aktivistka Greta Thunberg pa je voditeljem jezno očitala neukrepanje.
Švedska aktivistka Greta Thunberg pa je voditeljem jezno očitala neukrepanje. FOTO: AP

"Če se boste odločili, da nas boste razočarali, vam ne bomo nikoli oprostili," je še posvarila 16-letnica, ki je zagnala svetovno gibanje Petki za prihodnost.

Aktivistka je skupaj s 15 drugimi mladimi iz 12 držav pri otroškem odboru ZN vložila pritožbo, v kateri očitajo članicam svetovne organizacije, da ne storijo dovolj za okolje in s tem kršijo konvencijo ZN o pravicah otrok, so danes sporočili iz Sklada ZN za pomoč otrokom (Unicef).

Kratek obisk Donalda Trumpa

Vrh, s katerim se resno ukvarja ves svet, je kljub drugačnim napovedim danes pred svojim dogodkom o zaščiti verskih svoboščin po svetu na kratko obiskal tudi ameriški predsednik Donald Trump. Zasedanja predsednik, ki ne priznava ugotovitev znanstvenikov glede podnebnih sprememb, razen s svojo prisotnostjo ni zmotil.

Podnebni vrh je danes, navkljub drugačnim napovedim, danes za kratek čas obiskal tudi ameriški predsednik Trump.
Podnebni vrh je danes, navkljub drugačnim napovedim, danes za kratek čas obiskal tudi ameriški predsednik Trump. FOTO: AP
Trump se bo v New Yorku mudil do srede, ko bo udeležbo na splošni razpravi svetovnih voditeljev 74. Generalne skupščine ZN sklenil z novinarsko konferenco. Bela hiša bo pozneje po pričakovanjih skušala pojasniti, kaj je bil razlog njegovega obiska podnebnega vrha.

Delegati na vrhu so bili ob Trumpovem prihodu presenečeni, najhitreje pa se je znašel nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg, ki je predsednika pozdravil, pri tem pa izrazil upanje, da bo slišal kaj koristnega o njegovi podnebni politiki. Trump želi uradno umakniti ameriški podpis iz pariškega podnebnega sporazuma. Med glavnimi motorji za dosego sporazuma konec leta 2015 so bile sicer ZDA pod vodstvom predsednika Baracka Obame, na tokratnem vrhu pa sodelujejo zgolj simbolično z namestnico vodje urada za oceane in mednarodne okoljske ter znanstvene zadeve Marcio Bernicat z ameriškega ministrstva za zunanje zadeve.

Rusija pristala na obveznosti iz pariškega podnebnega sporazuma

Rusija je medtem prav danes z objavljenim vladnim odlokom pristala na obveznosti iz pariškega podnebnega sporazuma. Rusija je bila decembra 2015 med podpisnicami globalnega sporazuma za boj proti podnebnim spremembam, a ga še ni ratificirala. Tudi zdaj uradno ne gre za ratifikacijo, naj bi pa bila to zadnja faza pri prevzemanju obveznosti iz sporazuma.

Svetovna banka, Medameriška razvojna banka in neprofitna organizacija Conservation International pa so napovedale sprostitev dodatnih 500 milijonov dolarjev za zaščito tropskega pragozda, tudi Amazonije. Brazilskega predsednika Jairja Bolsonara na podnebnem vrhu ni.

Podnebni vrh poteka pred torkovim začetkom splošne razprave svetovnih voditeljev v okviru 74. zasedanja Generalne skupščine ZN, in sicer pod sloganom "Tekma, ki jo lahko zmagamo, tekma, ki jo moramo zmagati". Guterres si je boj proti podnebnim spremembah zadal za eno svojih glavnih prednostnih nalog.

Portugalec, ki je že v soboto pripravil podnebni vrh svetovne mladine, je v naprej priporočil, naj pridejo za govorniški oder le tisti, ki imajo nove konkretne pobude za akcijo. Prijavljenih je nekaj več kot 60 govornikov, vendar sodelujejo praktično vsi, saj pobude in akcije potekajo v okviru različnih koalicij. Sodelovali bodo predstavniki Velike Britanije, Nemčije, Francije, Kitajske, Indije in drugih držav. Slovenija sodeluje pri najmanj štirih takih koalicijah.

Vrha se udeležujeta tudi premier Marjan Šarec in zunanji minister Miro Cerar. Ključno sporočilo Slovenije je sicer usmerjeno v odločno ukrepanje vseh držav proti segrevanju ozračja ter spodbujanje prehoda na nizkoogljično družbo, ki ustvarja priložnosti za nova, zelena delovna mesta ob upoštevanju gospodarskih priložnosti in izzivov, poudarjajo v kabinetu predsednika vlade.

Cilj vrha na splošno pa je krepitev prizadevanj in pospešitev ukrepanja pri izvajanju in uresničevanju ciljev pariškega sporazuma. Njegov namen je tudi pospešiti pot v nizkoogljično družbo in dati močan politični signal za okrepljeno delovanje vseh deležnikov v boju proti podnebnim spremembam.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (303)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Important notice
26. 09. 2019 21.50
+1
Greta je le lutka v rokah iluminatov. Menda je njena mama članica te elitne skupine. Deklico izkoriščajo za dodatno krajo denarja.
Teoretik zarot
25. 09. 2019 20.28
+14
Kar verjamite vsej tej propagandi ja ovce, ali ne vidite da nam hočejo vzeti še tisto nekaj malega kar nam je še ostalo na račun vaše naivnosti. Raje namesto v ekran poglejte v zrak in siguren sem da boste na lastne oči videli kakšno letalo, za kateremu nastaja dolga "kondenzacijska" sled ki se sredi ničesar preneha in letalo leti naprej kot da sta/so mu odpovedali motorji. Kemtrejli: Podobno škropljenju pridelkov ampak da si v tem primeru pridelek TI. Kar verjamite tem medijem in ARSO ki vam govorijo da je to samo kondenz......OVCE, OVCE, OVCE.......MEEEEEEEE
sebak81
26. 09. 2019 11.26
+5
Jaz tudi verjamem v chemtraile. So jasen dokaz med drugim tudi tega, da je zemlja ploscata in da vreme ustvarjajo z harrp sistemom, medtem ko.mi v bistvu zivimo pod umetnim fake soncem.
Timy15
25. 09. 2019 13.38
-9
Vsa čast Greti in ostalim aktivistom za očitano svetovnim voditeljem za neodgovorno vedenje do podnebne krize,ki jo počasi izgubljamo.
Salamandros
25. 09. 2019 10.39
+13
Punca soli pamet globalistom, ki jo financirajo :D šov za ove :D
Teoretik zarot
24. 09. 2019 21.23
+1
Najbolj izkoriščena je prav Greta saj ne ve da jo svetovna elita izrablja za preusmerjanje pozornosti od resnih problemov kot so geoinženring oz. umetno spreminjanje vremena.
Malinha
24. 09. 2019 21.54
+0
Najbolj izkoriščeni in izkoriščani ste desnaki, recimo, takšni, kot ti, ker vas uboga punca, šestnajstletna (!), z aspergerjevim sindromom (!) vrže iz tira, vam s svojimi kratkimi nastopi tako destabilizira, pretrese, frapira vašo ideologijo. Na pomoč v bran vaši ideologiji sprožate vse topove zoper to punco !!! To šestnajstletnico !! He, prav smešni ste, če ena taka deklica sproži v vaši ideologiji celo paniko; skoraj sem pomislil, da je verbalno uničila vašo svetovno vojsko in liderje, vi pa se brez liderjev brezglavo poženete v obrambni napad - zoper deklico. He he. Uboštveni.
dannyer
24. 09. 2019 20.14
+2
pametni ljudje jo nejemlejo resno in tako je prav ona ima težavo da ji je mama celo otroštvo strašila z fn in ne sesnico to pa lahko slišiš od njenih ust da vidi nevidni plin in to je eliti vzor kako bi propadli.
Malinha
24. 09. 2019 21.43
+9
Pametni ljudje večinoma pišejo tudi pravilno slovnično. Predlagam ti, da preden komentar pošlješ, da ga kdo lektorira. Če bo tvoje pisanje še slabše, boš pa primoran, zelo mi je žal, poiskati prevajalca.
Teoretik zarot
24. 09. 2019 18.30
+19
Pa kaj mislite da bi lahko en otrok kar tako pristal v vseh medijih brez da ima za sabo celo svetovno elito ki vrtijo vas ovce kot se jim zdi.
Teoretik zarot
24. 09. 2019 18.29
+5
Važno da plačujemo 4 cente CO2 davka na liter bencina.
JuniorMafia
24. 09. 2019 16.47
+16
Tile aktivisti bi najraje vse ljudi nagnali nazaj v jame. Oprostite, ampak če se vsi odpovemo potovanjem, turizmu, razvoju, poslu, karieri, itd, bo svet v 15 letih tako vržen iz tirnice, da bo že četrta svetovna vojna. Lahko je gobcat eni polnoritni 16 letnici iz Štokholma in kimat njenim kapricam 16 letnice, ki nima pojma o življenju in misli, da denar raste v bankomatu. Bistvo je da zahoden svet gre po tirnicam zmanjševanja onesnaževanja, tudi skozi zmanjševanja prebivalstva (vse starajoče prebivalstvo evrope). Problem je da se cela afrika in azija se množijo kot zajci... to je problem...
Borut Stari
24. 09. 2019 15.24
+5
Moćne korporacije, ki hinavsko zlorabljajo aktivizem pravzaprav pridno izkoriščajo tega avtističnega otroka. Karakterističen je pojav histerije v govorih aktivistov in levičarskih voditeljev. Govori Šarca na zadnjih shodih za primer.
ina5785
24. 09. 2019 16.21
+13
Borut - Stari, da NE smeši se in ne ponižuj dekleta. Če NE veš, očitno NE, kaj AVTIZEM je, potem verjamem da z žalitvijo nekoga kažeš, da si TI daleč od avtista, ker si šašav!!!! Norčuj se iz svojega NEznanja, NE iz tistih ki si UPAJO, ti na fotelju pa še komaj morda r.t premakneš
Shisui
24. 09. 2019 15.03
-19
Ko so hodili dinozavri po tem planetu je bilo skoraj 5x več co2 v ozračju kot ga imamo ta trenutek. Še dobro da levakov takrat še ni bilo, drugače bi še dandanes, 65 milijonov let kasneje plačevali davke na ta račun.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.11
+28
kakak davek prepovedat svinjarijo...zato bo ostalo dosti folka na cesti.bogataši nebojo več služil ker bojo morali dražje filtre kupit ali zapret firmo...
Shisui
24. 09. 2019 15.14
-23
Komet je padel samo eden pa še to na koncu dobe dinozavrov. Jaz govorim o co2 MED TEM KO SO DINOZAVRI ŠE ŽIVELI. Daj malo misli no.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.15
+22
še bolj bolano je da ste organzirani mutavci na trstenjaški skušate prepričat ljudi da bojo še oni mutavi ko vi!!!
Shisui
24. 09. 2019 15.16
-20
A vedno žališ in vpiješ kadar ti zmanjka argumentov?
MASTERSS
24. 09. 2019 15.16
+22
no in kaj se je začelo dogaja po kometu mutavi no????
MASTERSS
24. 09. 2019 15.17
+23
razlagaš mi teorijo neuspelih znastvenikov!
Shisui
24. 09. 2019 15.18
-21
Nivo co2 je konstanto padal, ravno obratno od tega kar ti trdiš.
Shisui
24. 09. 2019 15.18
-23
Upam da razumeš, da je bil najvišji nivo co2 PREDEN je padel komet, ti raje v naprej povem ker si očitno precej zmeden.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.18
+19
žali i vpijem ko me hoče mutavi nardi glupega!!!
MASTERSS
24. 09. 2019 15.21
+21
no mutvai kaj se bo zgodilo ko se bo raven co2 dvignila??? a smo mi živeli ko je biu co2 ful visok???
Shisui
24. 09. 2019 15.22
-20
A je to resno vprašanje? Me resno sprašuješ če smo živeli cca. 70 milijonov let? Hahaha
Shisui
24. 09. 2019 15.22
-18
No ja naj ti odgovorim - Ne, človek na tem planetu vsekakor ne obstaja 70 milijonov let.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.26
+12
a ti zdej vidiš kolko si mutav!! ker človek ne živi v co2 okolju ampaka rabi zrak mutavi ,a si zdej dojel mutavi!!!!zdej pa raje zbriši tale profil pa nehte ponumljat folk ker neboste mel kaj dihat na koncu..pojdi malo v svet slovenija je zelena drugje pa še čiste vode nimajo več!!!
Shisui
24. 09. 2019 15.28
-15
Ammm. Madona ti si pa res precej zmeden. Človeka co2 načeloma ne moti preveč sploh pa ne v tako majhnih količinah, rastline pa ga naravnost obožujejo. Torej za življenje je co2 odličen. Problem je ker je toplogreden plin in posledično ozračje zadržuje preveč toplote. Če misliš da je problem globalnega segrevanja v tem da dihamo nečist zrak si pa res katastrofalno neinformiran.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.32
+21
hahah zato kitajci nosijo maske in umirajo pri 40 zardi pljučnih težav hahah nima smisla z mutavim folkom dokler nebo občutil na lastni koži nebo dojel!!!žal!!!
Shisui
24. 09. 2019 15.34
-19
Smog kitajskih velemest ni posledica globalnega segrevanja jao kakšne neumnosti govoriš boh pomagej :)
MASTERSS
24. 09. 2019 15.44
+17
ne smog je posledica globalnega svinjanja z smogom pa pride do eneg od načinov segrevanje ozračja...
Shisui
24. 09. 2019 15.50
-17
Smog je posledica globalnega svinjanja? Zakaj ga imajo potem pa samo Indijci, Kitajci in do neke mere Afričani? EU ga nima, ZDA ga nima, Avstralija ga nima, NZ ga nima... A nisi rekel da je globalno ;)
Shisui
24. 09. 2019 15.52
-13
Na napačno drevo lajaš, četudi imaš dobre namene. 90% smeti v oceanih je iz petih rek iz Azije in Afrike. Kitajska, Indija in Afrika pa so krive za cca 65% vseh toplogrednih izpustov.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.57
+12
jsm jezen da podpihujete svinjanje pa niste niti malo videli kako je svet umazan.mi slovenci bi morali bit zgleda ne pa da se zgledujet po njih.
Shisui
24. 09. 2019 15.58
-17
Spet se motiš. Glavni akter je surovo število ljudi. ZDA in EU skupaj nista niti 1 milijardo. Indija, Kitajska, Afrika so vsaka 1 milijarda+. Torej že kar nekaj argumentov si podal pa so vsi napačni.
MASTERSS
24. 09. 2019 16.00
+15
hahah jao inteligence, zato ker si vso težko industrijo preselil k njim in v indijo v indonezijo poglej si dokumentarec rt črna voda indonezija.mi bo že pocrkal če nebi tega nardil.mi smo bli že brez zraka v industrijski časih nazaj.
Shisui
24. 09. 2019 16.00
-15
En komentar so izbrisali. Verjetno preveč žališ in je imel moderator dovolj. Kakorkoli že, lep dan.
MASTERSS
24. 09. 2019 16.04
+11
kak argument da je neki revcež indic kriv za svinaje in ne njihov in naša industrija hahaha a to je argument jst sm mislil da hoče izpast mut**
Shisui
24. 09. 2019 16.06
-7
En revež ni nič kriv ampak Indijcev je 1,4 milijarde. A lahko dojameš kaj to pomeni ali si preveč mutav?
MASTERSS
24. 09. 2019 16.11
+12
najbrž misliš z fekalijami in izpusti iz zadnjic...lep dan fantek raje malo še v šolo pa to...
Shisui
24. 09. 2019 16.13
-11
A se ti kaj sanja koliko živine imajo Indijci? Koliko avtomobilov? Koliko letal? Saj ni čudno da non stop uporabljaš besedo mutav, verjetno te vsi poznani tako kličejo. Lep dan pičim.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.02
+20
smešno da je otrok dojel kar bi morali odrasli že pred 50 leti.najhujše je da dihamo umazan zrak zardi mutavega folk ki je prit čistemu okolju in pravi da si vse izmišlujemo...
PotPuffer
24. 09. 2019 15.31
-20
Ti tokrat uporabiš besedo mutavi da sam izpadeš kot največji paramecij daleč naokrog ;)
aristotel
24. 09. 2019 14.49
+17
Vse skupaj je podobno tuljenja v luno dejansko smo na poti brez povratka ,cel svet gre svojo pot,pohlep in nevidnost svojih prispevkov k uničevanja planeta nas bo pokopala ! Začnimo samo pri sebi na primer začnimo pri mladih...preoblačili se bi večkrat na dan isto tuširali,pralni stroj dela vsak dan po večkrat koliko pitne vode se porabi...imeli bi vsako leto ali pa še prej nove telefone,potovali bi z letalskim prometom,imeli bi nova in nova oblačila,elektroniko,avte...skratka imeli bi se fino in protestirali proti podnebnim spremembam,ki jih sami povzročamo....ob tem da na svetu živijo ljudje v strahovitem pomanjkanju,brez prave hrane,vode da o medicinskem minimumu ne govorimo. Potem so še tu starejši ki imajo svoje želje in zahteve po lagodju in razkošju…Hočemo gospodarsko rast BDP na račun ropanja in vojn po svetu,nafta,plin,surovine...in začeli smo pri plastičnih vrečkah in ušesnih palčkah....kaj pa na primer pri gospodinjskih strojih ki imajo življenjsko dobo par let ! načrtno da se samo dela,proizvaja in služi ob tem pa se naše okolje in zemlja izkorišča in uničuje...zadnjih sedemdeset let smo porabili več surovin nafte, plina,premoga,železa,vode,morja so izropana in onesnažena ...kot pa od nastanka zemlje !!! Kdo se bo odpovedal letalskemu prometu,tovornem,kontejnerskim prevozom,cestnim prevozom....nobeden ker smo tako navajeni in to je naše življenje med drugim....Tako je in konec žal in spet se bo nekoč začelo v jami kot se je že ! Ob tem da imamo na svetu ogromnoooooo orožja ki lahko več 100x uniči celi svet po drugi strani pa umirajo ljudje od gladu in se zastrupljajo od naših odpadkov ki jih izvažamo v tretji svet a vsi si zatiskamo oči manjšina pa veselo služi in se smeji ne zavedajoč se da so tudi oni na barki ki se potaplja.
PotPuffer
24. 09. 2019 14.39
+7
Dejte že nehat s to Polpeto, sam še feministke in LGBT skupnost manjkata zraven in bo Full House!!!
PotPuffer
24. 09. 2019 14.43
+3
Tok se "bori proti" klimatskim spremembam a na to zasedanje je pripotovala z jahto, res f.... kako so ji lahk na tak način ukradl otroštvo?!?!
bjatch
24. 09. 2019 14.17
+17
Neverjetno.. Samo jamranje brez ENEGA predloga konkretnim rešitvam. Za vaše električne motorje, v Kongu mučijo otroke ker živijo pod diktaturo in samo elita pobira denar od NARAVNIH surovin za proizvod baterij, opozarjate da je treba gretje prižgat že sedaj in računate kdaj bo olje cenejše in kdaj dražje, na proteste se vozite lastnimi avtomobili, ki so KLIMATIZIRANI, če želite na dopust z letalom so karte enostavno PREDRAGE ker pač takrat climate change ni tako pomeben.. Ne vem o čem se pogovarjajo sploh. Spet bi radi da ima samo elita dostop do letalskih prevozov, klim, tehnologije, avtomobilov, raja pa mora to sprejeti kot znak v podboro zmanjšanju emisij. Torej kratko povedano, ljudje jeb*** se, mi bomo pa na vaš račun živeli kot kralji. Dovolj je bilo te propagande, civilizacija se razvija, industrija se razvija in marsikomu ni vseeno v kakšnem okolju živi in to je prav. Evropa in Amerika imata v več gozdov kot 10 let nazaj, čistejši zrak kot leta 2000 in nimata ne umazanih rek na umazanega morja. Torej problem ne tiči v zahodnem svetu pač pa v državah diktatur in revščine, kjer se ljudi izsiljuje in maltretira da proizvajajo elitam dobičke, oni pa životarijo iz dneva v dan. Razumem, takemu človeku ki niti za hrano nima, kje šele za gretje in varno streho nad glavo je vseeno koliko onesnažuje ker se bori za golo preživetje. Z zvišanjem davkov, cen ali limitiranjem črpanja premoga, nafte in ostalih dobrin, bomo otežili življenje spet vsem tistim ki so že na najnižji točki, elite ala Soros in ekipa ki imajo energetske lobije že dodobra pripravljene pa bodo pobrale dobiček in spet pahnile en lep del ljudi v vsakdanjo borbo za preživetje. Otrok naj bo v šoli in se uči ekonomije, naravoslovja in kako so stvari proizvedene, nauči zgodovine in potem pomaga pri koraku naprej in ne pri tem da se otroke izkorišča za namene propagande in zaslužka možakarjev iz ozadja.
MASTERSS
24. 09. 2019 15.04
+9
rt dokumentarc "črna voda" da mal vidš kaj delajo zahodne firme po indoneziji....
bjatch
24. 09. 2019 15.21
+8
Da, se strinjam, to je žalost! Ampak to indonezija dopušča na podlagi dobička za elite. Tu tiči problem. Grdo za videt ampak resnično.
MASTERSS
24. 09. 2019 16.53
+6
seveda problem je kapitalizem.nekatere korporacije imajo več denarja kot ima indonezija k tem dodaš nešolan folk in imaš to kar vidiš.seveda v prvi vrsti je pa folk kriv ki nič ne nardi za svojo državo.sm tam te ubijejo če boš kaj hotu.glih sm zadnjič bral da so v brazilji že nekje 100 okoljskih aktivistov pobil.maš pa mladega fanta ki je izumil iz odpadnih mobitelov obveščevalni sistem da obvešča varnostnike ,kje se odvija kraja amazonskega gozda.nimajo dosti ljudi ki bi to nazirali.se mi zdi da je itak že vse prepozno.s prevelko hitrostjo svinjamo.
roten
24. 09. 2019 14.14
+6
kdo je njen sponzor???
trumpet2018
24. 09. 2019 14.24
+5
new world order propaganda, vendar kot vidimo na video posnetkih, so ji povsem pregorele varovalke, ko jo je Trump ignoriral :)) to je znaćilno za poskusne zajčke, ki jim je CIA oprala možgane, poglejte si podrobno na YT stranske učinke pranja možganov MK ultra, Greta kaže vse simptome , apostol lahko to preskoči, ker tako ne bi razumel
Shisui
24. 09. 2019 14.33
+8
Dobesedno Soros, pa se sploh ne hecam pogooglajte malo.
trumpet2018
24. 09. 2019 15.48
+7
Gretina mentorica je Luisa Neubauer, ki dela za organizacijo one.org. To organizacijo financirajo med drugim Bill in Melinda Gates, Bono iz skupine U2 in soroševa organizacija Opensociety , Soroš tudi stoji za fake tožbami proti Alexu Jonesu in drugim alternativnim novinarjem, se pravi vse je povezano, tu ni naključij
SERIOUSLY01
24. 09. 2019 14.14
+16
ta otrok sodi v ustanovo, kjer bi jo lahko ustrezno zdravili. starše in ostale, ki jo izkoriščajo pa je potrebno spraviti za rešetke. kakšen bolan svet je to, kjer je se mladoletnega duševnega bolnika izkorišča za politične namene..,
bikoborec69
24. 09. 2019 14.09
-1
v bistvu ima prav
trumpet2018
24. 09. 2019 13.39
+10
pa še tistih nekaj neumnosti ima na plonk cegelcu napisane, ubogi otrok si ne more zapomniti nekaj stavkov, poleg downovega sindroma je pokazala še bolestno histerijo in sovrašvo do drugaće mislečih, res patetičen otrok, edini njegov pameten stavek je tisti, ko je omenila da bi morala ostati doma, oziroma v šoli. vzorčni primer MK ultra pranja možganov s strani Cie. Ko jo je pa Trump ignoriral, je pa povsem izgubila pamet, tega fake news mediji seveda ne pokažejo
ina5785
24. 09. 2019 13.06
-14
BRAVO G R E T A ! Niti 1 x samkrat nisem imela občutka, da si to drobceno dekle želi pozornosti ali slave!!! Takšen otrok se bori proti požrešnim voditeljem, korporacijam, kapitalistom. . . . . . . . . . ja, mi pa samo sedimo in se jezimo in NE ZNAMO storiti NIČESAR. . . . . . . . . . . evo, to dekle je zmoglo BREZ nas, SRAM ME JE!!!!!
Apostol1
24. 09. 2019 13.41
-6
ina5785 ........ Bravo točno tako in hvala bogu , da nas je tule še nekaj z zdravo pametjo , ker drugače se sploh ne da povedat ,sploh pa ko slučajno prebereš prve stavke od trumpoljubcev in svečkarjev.➕➕➕➕➕➕👍✔. Pa lep pozdrav.
trumpet2018
24. 09. 2019 13.49
+6
ja, od otroka s posebnimi potrebami se boste pa res kaj naučili, ta bo intelektualno vedno na stopnji otroka, 7 letni otrok , ujet v telesu šestnajstletnice,a res ne vidite te njene naućene patetične igre, pa še na listek so ji globalisti napisali, kaj mora povedati, jo zmanipulirali in oprali možgane. Takšne je treba samo ignorirat, tako kot je to storil Trump
CestniKolesar370Wattov
24. 09. 2019 14.03
+4
Ne želi pozornosti in slave, zato je šla jadrat čez Atlantik, zato so njeni stari klicali vse medije, zato Greta bere iz lista papirja... Nisi neka detektivka.