Tujina

Haider naj bi postal koroški deželni vladar

Celovec, 06. 04. 1999 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik avstrijskih svobodnjakov (FPOe) Joerg Haider naj bi postal koroški deželni glavar. Deželno predsedstvo Avstrijske ljudske stranke (OeVP) je danes sklenilo, da bo poslanski skupini OeVP na deželni ravni priporočilo, naj v četrtek na ustanovni seji deželnega zbora ne prepreči Haiderjeve izvolitve.

S tem je skorajda gotovo, da bodo poslanci OeVP zagotovili obvezno dvotretjinsko navzočnost, pri čemer pa ne bodo sodelovali pri glasovanju. Tako bi lahko bil Haider izvoljen z glasovi frakcije FPOe.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.