Tujina

Havel svari pred dolgotrajno krizo

Praga, 23. 01. 1998 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Češki predsednik Vaclav Havel je danes opozoril, da politična kriza na Češkem lahko traja več mesecev, če parlament ne bo izglasoval zaupnice novi vladi Josefa Tosovskega.

Predsednik Havel, ki je bil v sredo drugič in zadnjič izvoljen za predsednika republike, je razočaran nad včerajšnjimi pogajanji z voditelji petih največjih parlamentarnih strank celo omenil morebitni odstop novega premiera, nekdanjega guvernerja Češke narodne banke, Toskovskega, čigar vlada je 2. januarja prevzela dolžnosti, v torek pa jo v poslanski zbornici že čaka glasovanje o zaupnici. Tosovsky je sam zagrozil z odstopom, če se bo kriza nadaljevala.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.