Tujina

Herzog naštel pogoje za vstop Turčije v EU

Biškek, 02. 02. 1998 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški predsednik Roman Herzog je med obiskom v Krigizistanu poudaril, da lahko Turčija postane polnopravna članica Evropske unije le pod posebnimi pogoji. Turčija mora najprej odpraviti obmejne konflikte kot na primer spor zaradi meje z Irakom, rešiti pa mora tudi kurdsko vprašanje, je v Biškeku danes poudaril Herzog in dodal, da bi morala država nerešena vprašanja odpraviti pred vstopom v EU.

Drugi pogoji so spoštovanje demokracije in pravne države ter ločitev države in cerkve; Turčija pa bi morala izpolnjevati tudi določena merila glede gospodarskega razvoja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.