Svet

Hojs petkove protestnike na Twitterju označil za svinje

Ljubljana, 28. 06. 2021 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
4

Potem ko so se na neprijavljenem protestu oziroma alternativni proslavi, kot so jo poimenovali kolesarji, znašli tudi tako imenovani domoljubi oziroma rumeni jopiči, so jih policisti s Prešernovega trga odstranili in nekatere tudi pridržali. Tega oziroma načina pa nista odobravala šef Policije in notranji minister, saj sta oba napovedala preiskavo dogodka. Hojs je ob tem na Twitterju zapisal še: "So pa po moji oceni ti, torej rumeni jopiči, brez potrebe prišli na Prešernov trg, saj bi lahko kulturno proslavljali na Trgu Republike. Ne meči biserov med svinje, pravi Sveto pismo in lahko bi sledili tej modrosti." Ali je s tem zapisom za svinje označil devet tisoč protestnikov v petek na Prešernovem trgu?

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hickel
03. 08. 2021 16.52
+2
Hojsič daj enkrat se počesi pred ogledalom, da vidiš komu si podoben.
aghr
09. 07. 2021 08.43
+4
Prav je, da enkrat Hojs začuti silo robokopov na sebi, da bo videl, kakšno represijo podpira.
ivcekivcek
29. 06. 2021 10.06
+7
Vlada, oziroma vlade že od nekdaj izkoriščajo nepomembne dogodke in stvari da prekrijejo svoje nedelo. Ker jim tako paše. In mi državljani nasademo in se prepiramo okoli nepomembnih stvari. Najlažje je nič delat in lepo živet. Predvsem vlado mislim. Ukvarjajo se z lezbijkami, protestniki itd. Daj tistemu 1 odstotku iste pravice in se ukvarjaj z resničnimi težavami. Na primer bdp-jom. Ki je že 10 let isti. Presvsem zato da bodo ljudje imeli pokojnine s katerimi bodo normalno živeli, da bomo imeli normalno zdravstvo itd. Za vse to pa rabimo gospodarstvo in to z veliko dodano vrednostjo. In da to dobiš je treba delat in bit pameten.
Scorpionnn
29. 07. 2021 11.29
-2
Pišeš traparije....tako penzije in del plače so se v zadnjem letu dvignile,toliko kot dela ta vlada do sedaj še ni nobena,tekoče zadeve, covid in predsedovanje in to vse uspešno..gospodarstvo ,brez poselnost nad EU povprečjem.....problem pa so vaši privilegiji ki se bojite zanje in zato pljuvate po vladi.