Tujina

Homofobni napad v Londonu: policija aretirala pet najstnikov

London, 08. 06. 2019 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po homofobnem napadu na lezbični par, ki se je zgodil na londonskem avtobusu v noči na 30. maj, je britanska policija sprva aretirala štiri najstnike, stare med 15 in 18 let. Temu je sledila aretacija še enega 16 letnika.

28-letno Melanio Geymonat in njeno partnerico, 29-letno Chris, so najstniki, stari med 15 in 18 let, v noči na 30. maj napadli na londonskem avtobusu, potem ko se nista želeli poljubiti. Obe sta morali v bolnišnico zaradi poškodb obraza. 

Londonska metropolitanska policija je sprva aretirala štiri najstnike zaradi suma povzročitve hude telesne poškodbe in ropa. Med napadom je bil ukraden tudi telefon in torbica. Danes je sledila aretacija še petega, 16 let starega najstnika. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Obe ženske sedaj zatrjujeta: "Ni me strah javno pokazati, da sem lezbijka." Chris dodaja, da "je bila in še vedno je jezna. Bilo me je strah, a to ni nikakršna nova situacija," besede navaja BBC.  

Podatki britanske policije kažejo, da se je število sovražnih homofobnih napadov v zadnjih petih letih, do leta 2018, na območju Londona močno povečalo, in sicer z 1488 v letu 2014 na 2308 v letu 2018. 

"Številne pravice ljudi in njihova osnova varnost so ogrožene. Želim si, da se ljudje opogumijo in zoperstavijo tistim, ki jih opogumlja vzpon desnega populizma, ki je po mojem mnenju odgovoren za stopnjevanje zločinov iz sovraštva," pravi Chris. 

Geymonatova, ki sicer prihaja iz Urugvaja, pravi, da je ob sovražnem napadu čutila, da sovraštvo ne izvira zgolj zato, ker sta "dve ženski, ki sta v zvezi, temveč tudi zgolj zato, ker sva ženski"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3