Tujina

Hrvaški cariniki prekinili stavko

Zagreb/Ljubljana, 21. 06. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški cariniki so zaradi velike gneče na mejnih prehodih ob 12. uri prekinili stavko. Najhuje je na Obrežju, kjer vozniki tovornih vozil pri izstopu čakajo 14 ur. O zastojih na meji vas obveščamo v rubriki <a href=" http://24ur.com/naslovnica/ceste/index.php ">Ceste</a>.

Mejnemu prehodu Obrežje se lahko vozniki osebnih vozil izognejo, saj na bližnjem meddržavnem prehodu Slovenska vas ni dovoljen promet za tovorna vozila.
Mejnemu prehodu Obrežje se lahko vozniki osebnih vozil izognejo, saj na bližnjem meddržavnem prehodu Slovenska vas ni dovoljen promet za tovorna vozila. FOTO: POP TV

Zaradi prometne gneče na mejnem prehodu, ki je posledica nezadovoljnih hrvaških carinikov s pogoji dela, so se v hrvaškem sindikatu odločili, da prekinejo s takoimenovano belo stavko.

Predsednik sindikata hrvaških carinikov Željko Popović je za 24 ur dejal, da imajo razumevanje za ljudi, ki stojijo v vrstah na meji in upa, da bo hrvaška vlada razumela njihove probleme in bo pristala na pogovore. Sicer je vlada deloma izpolnila njihove zahteve, že včeraj je sprejela odločitev, da bodo cariniki dobili dodatek k plači za otežene pogoje dela v višini od 10 do 20 odstotkov. "Na žalost smo bili prisiljeni na tak način prikazati našo problematiko, saj hrvaška vlada ni imela razumevanja niti ni pristala na normalne pogovore s sindikatom. Sedaj sledi regulacija pravnih vprašanj, ki jih nismo še uspeli vzpostaviti," je še dejal Popović.

SORODNI ČLANKI