Tujina

Iberia kupuje 76 airbusov in 16 boeingov

Madrid, 04. 02. 1998 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska letalska družba naj bi po pisanju španskega časnika El Pais v okviru modernizacije svoje flote kupila 76 letal airbus, 16 letal pa naj bi naročila pri ameriškem proizvajalcu Boeing. Kot navaja časnik, naj bi vrednost naročila znašala 550 milijard pezet, kar je eden najvišjih zneskov v zgodovini evropskega civilnega letalstva.

Iberia naj bi pri Airbusu kupila 50 letal vrste A-319, A-320 in A-321, za preostalih 26 pa naj bi dobila nakupno opcijo. Pri Boeingu pa naj bi španska letalska družba naročila 16 letal vrste B-757. Iz svoje flote pa bo v prvem koraku predvidoma izločila 50 jeklenih ptic vrste B-727 in DC-9.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.