Tujina

Igralka: Globoko obžalujem in se sramujem tega, kar sem naredila

Washington, 08. 04. 2019 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Igralka Felicity Huffman in 13 drugih obtožencev naj bi priznalo krivdo za podkupovanje in prirejanje rezultatov, zato da so svoje otroke lahko spravili na elitne univerze. Gre za enega največjih škandalov glede goljufanja pri vpisih na univerze v ZDA. 

Felicity Huffman naj bi priznala krivdo in obžalovala svoje dejanje.
Felicity Huffman naj bi priznala krivdo in obžalovala svoje dejanje. FOTO: AP

14 obtožencev v zadevi podkupovanja in prevar pri vpisih na elitne ameriške univerze naj bi priznalo krivdo, poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na sodne dokumente. Med njimi je tudi igralka Felicity Huffman, ki naj bi neki fundaciji plačala 15.000 dolarjev (približno 13.000 evrov) za to, da so priredili rezultate njene hčerke, s tem pa ji je slavna mati omogočila vpis na željeno univerzo. 

"Kriva sem obtožbe, ki jo je proti meni vložilo ameriško državno tožilstvo. Povsem sprejmem svojo krivdo in globoko obžalujem in se sramujem tega, kar sem naredila," naj bi po navedbah CBS News dejala Huffmanova. V izjavi naj bi še dodala, da sprejema vso odgovornost za svoja dejanja in morebitne posledice, ki bodo sledile. 

Gre za enega največjih škandalov glede goljufanja pri vpisih na univerze v ZDA. 

Univerza Stanford pa je danes izključila študentko, ki je v prijavi lagala o svojih jadralskih veščinah. Z univerze so sporočili, da so ugotovili, da je bil del dokumentov, ki jih je priložila ob vpisu, ponarejenih. Študentka je bila sicer sprejeta brez priporočila nekdanjega jadralnega trenerja na Stanfordu Johna Vandemoerja, ki je priznal, da je prejemal podkupnine za to, da je pomagal bodočim študentom, da so prišli na elitno univerzo. Dejali so, da je njegov jadralni program prejel donacijo v višini 500.000 dolarjev (približno 444.000 evrov) le nekaj mesecev preden je bila študentka sprejeta na univerzo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.