Tujina

Igralka ženske poziva k 'seks stavki'

New York, 12. 05. 2019 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadeja Lampret
Komentarji
38

Hollywoodska zvezda Alyssa Milano se je pridružila številnim ženskam v ZDA, ki protestirajo proti zakonodaji, ki prepoveduje splav po šestem tednu nosečnosti. Nič več seksa, dokler ne bomo same odločale o svojem telesu, poziva Američanke.

Na milijone Američank se sooča z različnimi poskusi republikancev, da bi omejili ustavno zagotovljeno pravico do prekinitve nosečnosti. 

Ob ploskanju strankarskih kolegov je nazadnje republikanski guverner Brian Kemp v Georgii podpisal tako imenovani zakon srčnega utripa. "Obvarovati moramo življenje na vseh stopnjah. Spomniti se moramo, da težimo k skupnemu dobremu," je dejal ob podpisu.

Za mnoge na desnici to pomeni boj proti pravici do splava. V Geogii bi namreč ženskam prepovedali, da prekinejo nosečnost takoj, ko je mogoče zaznati srčni utrip zarodka. To je lahko že šest tednov po spočetju, ko mnoge še ne vedo, da so noseče. 

"S tem zakonom poskušajo zelo jasno doseči to, da ženske sploh ne bi imele več dostopa do splava," opozarja Jen Jordan, senatorka v Georgii. Razpravo so spremljali ostri protesti ženskih skupin, po podpisu pa tudi zelo jasna obljuba Staci Fox iz organizacije Načrtovano starševstvo: "Imam eno samo sporočilo za guvernerja Kempa. Gospod, vidimo se na sodišču."

Poziv k 'seks stavki'

A ne le to. Posledice omejevanja ženskih pravic bodo morda tudi gospodarske. Georgia je nekakšen rezervni Hollywood s cvetočo filmsko industrijo, tam so posnete nekatere največje uspešnice. Zdaj filmski studiji in zvezdniki grozijo z bojkotom in umikom. 

Igralka ženske poziva: "Zaščitite svoje vagine, dame. Moški, ki imajo moč, jih želijo nadzirati."
Igralka ženske poziva: "Zaščitite svoje vagine, dame. Moški, ki imajo moč, jih želijo nadzirati." FOTO: AP

Zvezdnica Alyssa Milano pa je ženske celo pozvala k stavki, torej naj se vzdržijo spolnih odnosov dokler ne bodo spet gospodarice svojih teles.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A bolj verjetne so nove sodne bitke. Georgia se z zakonom o srčnem utripu pridružuje nekaterim konservativnim zveznim državam, ki na različne načine omejujejo pravico do splava. Vojna se bo na koncu morda kočala na vrhovnem sodišču, ki pa se po dveh Trumpovih imenovanjih nagiba v desno.

Kako nesmiselna in skrajna je prepoved splava, pa dokazuje tudi primer 11-letne deklice iz Ohia, ki jo je 26-letnik ugrabil, zadrževal in posiljeval. Zdaj bo morala otroka, ki je bil spočet med posilstvom, roditi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jimi1
14. 05. 2019 10.35
-3
Sem se spomnil besed Nikole Tesle, ko so ženske v ZDA dobile volilno pravico,ko je izjavil,da je to konec zahodne civilizacije... Dokazov, da je imel prav, je vsi dan več... K sreči živim sam,pa me takšni protesti ne bodo prizadeli....
Razumnež
14. 05. 2019 07.32
-4
Se vidi nivo inteligence.... In zdaj mi bo žena rekla nič seksa, in jaz bom šel jokat pred parlament, naj spremenijo zakon. To vse pove o načinu razmišljanja teh, ki jim življenje ni sveto in ne vidijo čez plot dvorišča. Žalostno je, da je ZKP skorajda že umrla in da imajo tudi takšni ljudje pravico vozit avto, pa volit itd.... Ni čudno, da drvimo v propad.
Apostol1
13. 05. 2019 18.02
+5
Zadeva je približno taka. ne dolgo nazaj smo brali os 11 letne deklice s poudarkom deklica in ne ženska ,ki je zanosila zaradi posilstva in ker ima država kjer živi zakon ki prepoveduje splav bo morala roditi in velika večina komentatorjev se strinja , da je to nečloveško. Tudi tule ima ta igralka prav , seksali bi vsi za vsakim vogalom čeprav je zemlja okrogla in povrhu še odločali o tem ali naj ženska rodi ali ne in zaradi njenih besed pari ,ki se dobro razumejo ne bodo prav nič manj seksali kot do sedaj. To misel ,ki jo je ta igralka izgovorila in pomeni vse skupaj bolj simboliko , ker v praksi se tega ne da doseči in tule pa na primer neka "brihtola" obsoja te besede , "hedonist" pa ker se mu žena ali partnerka ne pusti komandirati pa priporoča , da se včasih reče "NE" . Jaz dokler se bom razumel z ženo in če mi bo žena rekla pojdiva seksat mi še na kraj pameti ne pade ,da bi rekel in hvala bogu je tudi žena istih misli , še nikoli trpel seks zaradi tega ,ker pregovor pravi da "Postelja vse pogliha" Je pa prav ,da se opozarja in bori za pravice žensk do samoodločbe ,ne pa da drugi odločajo o tem ali lahko ženska naredi splav ali ne.
brabusednet
13. 05. 2019 08.58
+5
Bemti zato je moja že sinoči nekaj štrajkala.Fardamana baba bi rekel naš mandatar države.
Viejo cabron
13. 05. 2019 08.57
+2
Vse take manipulacije s sexom se rešujejo tudi tako, da moški tudi včasih reče "NE"! Se zelo dobro obnese, vem iz lastnih izkušenj.
Apostol1
13. 05. 2019 11.46
-3
Če je moški zdrav in v pravih letih , nikoli ne bo rekel "NE" , se spomnim ko sem bil še mlajši , mi je žena rekla ,da me bo zvečer posilila in komaj sem čakal večera , kar se pa tiče splava pa ima ta igralka popolnoma prav.
Misija1
13. 05. 2019 13.25
-1
Sej zato, ker načeloma moški nikoli ne reče NE, ženske to s pridom izkoriščajo. Sami sebi s tem kopamo jamo. Zato pa se strinjam s tem, kar je napisal HEDONIST. Nekdo, ki hoče trdo zvezo z dobrim sexom, mora tudi sam kdaj reči NE. Ker drugače ga slej kot prej čaka manipulacija s sexom in sušno obdobje. Tudi jaz sem rabil en čas, da sem to ugotovil. Zdaj pa s pridom izkoristim tudi dneve, ko žena na vsak način hoče, jaz pa malo potrpim in rečem NE. Dejansko smo si sami krivi, da smo kjer smo. Ponoči v klubu 1 žensko osvaja cel kup takšnih in drugačnih moških. Normalno, da so postale izbirčne. Niti izgled moškega ni več dovolj, da jo prepriča. Če gledam recimo 15 let nazaj in zdaj, je stanje takšno, da moški lahko kar pozabi, da bo veni dobil kaj pametnega. Ženske so se zaradi nas samih začele zavedati, kakšno moč imajo nad nami. Je pa to prednost za ostale moške, ki se ne pustijo kar tako in imajo drugačen, nevsiljiv pristop. Vsaki ženski je veliko bolj zanimiv moški, ki je bolj nedosegljiv (pa če se dela ali pa če je).
Jimi1
14. 05. 2019 10.43
-1
Glede one Ne!,ki sem jo večkrat v življenju z vzrokom izrekel,bi dodal,da je slednje za žensko najbolj ponizujoce kar se ji lahko zgodi... Običajno je to tudi hkrati konec med dvema,ni opravičil ne pojasnil.....samo konec!
iwilliwillhacku
13. 05. 2019 08.40
+15
mi na kraj pameti ne pride... zame sex ni zato, da potešim moškega, je neko dejanje in izkazovanje ljubezni.. in najina ljubezen nima nic s politiko in splavom in tudi ne mislim tega vmešavat v najin odnos... sex ni neko orodje za manipulirat z moškim...
Viejo cabron
13. 05. 2019 08.54
+4
Jimi1
14. 05. 2019 10.46
+1
Ko se začne manipulacija iz moje strani sledi običajno ne! In konec vsega,na hitro,nepričakovano. Tako je za vse najboljše...
asgard
13. 05. 2019 08.27
-1
Je predlagal moški da se igrata zdravnike. In ga je žena napovedala čez 2 meseca. Dec skozi vrata in čez dve uri nazaj. Pa ga vpraša kje je bil ? Je rekel : sem šel samoplačniško !!! . Ženske mislijo da imajo moč z svojo tamalo. Ampak ni res. Če se odrečeš tistemu kosu mesa imaš vso moč. Brez dodatne sile ali kake druge bedarije. Pač ne daš pa je. Potem pa je samo dve na njej : ali se ti izneveri, kar sledi da pač gre, ali pa se malo umiri in začne prositi. In takrat veš da si zmagal. Ne vem kje jim piše da ker imajo razpoko da pa vladajo svetu. Večjega vica še nisem slišal.
TistoPravo
13. 05. 2019 08.35
+9
Sj ni point v razpoki. Point je, da ne more namesto tebe o tako veliki zadevi kot je otrok odločati nekdo drug. Na splošno pa ne država pooblaščena iz strani celotne družbe. Naj si jih naplodijo in vzredijo v labolatorijih, če je tko simpl. Lahko pa plačajo, vzpostavijo sigurne pogoje za ljudstvo. Naj bo posameznik končno cenjen, in ne kot samo eno vlago izmed na trgu. Moški in ženska kot posameznika v tem primeru samo nasrkata z obveznostmi do konca dni, od katerih imata zgolj in samo minus. Aja, pa da ča mine...bi rekel nekdo, ki "na veliko" misli.
intro
13. 05. 2019 08.38
+2
Kolko si pa tej star ti? Pač ne daš? :D hahaha Ženska te bo pa prosila, ko ji ti ne daš? noro no.... haha sem se ti mogo tak nasmejat.... :D
asgard
13. 05. 2019 08.39
+2
Se strinjam. Vendar so ti ameri malo vsekani. V državi New York pa so ali bodo baje sprejeli zakon da se lahko naredi splav 5 minut pred rojstvom otroka. Kar je pa navaden umor.
RichPiana
13. 05. 2019 08.16
+3
Zenske z sexom rade manipulirajo moske. To jim daje moč. Bolj zanimivo je pa ko moski odreže zenski sex. Zrola se jim hahaha.
CIGU MIGU
13. 05. 2019 08.13
+12
včasih sem mislil da smo moški pras,,,,,,,,,ci,zdaj ko sem odrasel pa ugotavljam da to ne drži,
soncarica84
13. 05. 2019 08.10
+11
Naj bo potem pravicno. Naj bo kot je bog hotel: brez splavov, brez modre tabletke, brez umetnih oploditev. Sicer pa ce zelijo vec otrok, naj jim drzava da brezplacne vrtce in vsaj 1 leto porodniske. Mlade druzine imajo tam slabe pogoje.
TistoPravo
13. 05. 2019 07.39
+12
Zdaj če je robotiziranim politikom in robotiziranim vodilnim kapitalistom tega svetw v interesu za vsakega rojenega....naj dajo ponudbo, za vsakega postavljenega na noge in pripravljenega za delo 1 mio...zakaj se vedno probleme rešuje na plečih ljudi, če si ne želijo otroka si ga pa ne želijo...že vedo zakaj. Butasti niso, mislim čedalje manj jih je!
TistoPravo
13. 05. 2019 07.55
+15
Zdaj veste, zakaj je na tem našem ljubem prelepm svetu še toliko lakote in vojn...tam in počasi le tam se dogaja produkcija butastih ljudi, ki so pripravljeni na ta sistem ki se preprosto norčuje z vrednostjo posameznika.
lumpimonster
13. 05. 2019 07.38
-11
To je pa taprava sexi simpatična punca...z možgani v kompletu
zemljan10
13. 05. 2019 07.26
-6
Frigidna babnca,ki ji ni več do seksa in ji nikoli ni bilo je pa še drugim fauš. Kar naj si jo da dol zašit.Ni neke škode.
NPC24ur
13. 05. 2019 07.20
+7
LOL?! Kaj pa ce bi se zascitile, tipa kondom ali Tabletke?! Te zenske pa tak al tak ne zdrzijo brez "jajcevca". Pac liberalke, dejte si pogledat kak njihov protest, to je kot, da bi bilo na kupo zborovanje vseh spolno prenosljivoh bolezni. O IQ in zalaj sploh protestirajo pa izhiba besed
Sputnik
13. 05. 2019 07.17
+16
poglejte si gibanje MGTOW. to je ko ženske mislijo da so nagrada za moškega. pol pa ko se moškim ne da več s tem sranjem ukvarjat se zgodi MGTOW in se pol zgodi to da ženske prosijo da jih kdo pogleda
Nobody75
13. 05. 2019 07.12
+10
Saj njej bi res dobro prišel en sex štrajk ker ma res že ogromno kilometrine.:)
giiinem
13. 05. 2019 07.03
+9
Ahhhh Alayssa <3
CestniKolesar370Wattov
12. 05. 2019 21.47
+40
Ko ti je spolovilo edini vzvod za lobiranje... Dost zalostno.
mijavci
12. 05. 2019 20.59
+25
tista Na čisto zgornji sliki, je lahko srečna, če so je bo sploh še kdo usmilil.
jugatneme
12. 05. 2019 21.09
+19
...take so prve na podobnih protestih, ve se zakaj...
pacijent
12. 05. 2019 21.24
-14
Firnk
12. 05. 2019 20.57
+21
nenormalno obnašanje in izjava