Tujina

Impeachment: objavili prvi uradni obtožbi zoper Trumpa

Washington, 10. 12. 2019 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
V.Š. / STA
Komentarji
149

Pravosodni odbor predstavniškega doma ameriškega kongresa je objavil prvi uradni obtožbi zoper predsednika ZDA Donalda Trumpa. Obtožujejo ga zlorabe oblasti in oviranja dela kongresa. Če bo obtožbi podprl predstavniški dom, bo Trump postal tretji predsednik ZDA, proti kateremu bodo sprožili impeachment. Trump se je že odzval, da gre za norost.

Pravosodni odbor bo do konca tedna glasoval o obeh točkah ustavne obtožbe, prihodnji teden pa bo to storil še celoten predstavniški dom in Donald Trump se bo zapisal v zgodovino kot tretji predsednik ZDA, proti kateremu je bil uveden postopek impeachmenta.

Bistvo obtožnice proti Trumpu je, da je postavil svoje osebne interese nad državne.
Bistvo obtožnice proti Trumpu je, da je postavil svoje osebne interese nad državne. FOTO: AP

Trump po Johnsonu in Clintonu tretji, ki se bo soočil z impeachmentom

Leta 1868 je predstavniški dom kongresa potrdil 11 točk obtožnice proti demokratu Andrewu Johnsonu, ki je po atentatu nasledil republikanca Abrahama Lincolna.

Leta 1998 pa je predstavniški dom potrdil obtožnico proti demokratu Billu Clintonu zaradi laganja pod prisego in oviranja pravosodja. Johnson in Clinton sta bila v senatu oproščena.

Republikanec Richard Nixon je leta 1974 odstopil s položaja, ko je pravosodni odbor potrdil tri točke obtožnice – zloraba pooblastil, oviranje pravosodja in zaničevanje kongresa, in sicer še preden je glasoval celoten predstavniški dom za potrditev obtožnice.

Trump računa na podporo v senatu z republikansko večino, kjer je za obsodbo in odstranitev položaja potrebna dvotretjinska večina, zaradi česar ne namerava odstopiti. Na potrditev obtožnice v pravosodnem odboru se je odzval z uvodnim kljubovalnim tvitom.

Bistvo obtožnice proti Trumpu je, da je postavil svoje osebne interese nad državne

"Ustavna obtožba predsednika, ki se je dokazal z rezultati, vključno z verjetno najboljšo ekonomijo v zgodovini naše države, ki ima enega najuspešnejših mandatov vseh časov in kar je najpomembneje, ki ni storil ničesar narobe, je čista politična norost," je tvitnil.

Trumpova obramba pred ustavno obtožbo poteka po scenariju, ki ga je pred 20 leti priporočal predsedniku Billu Clintonu, ki je bil v podobni godlji.
Trumpova obramba pred ustavno obtožbo poteka po scenariju, ki ga je pred 20 leti priporočal predsedniku Billu Clintonu, ki je bil v podobni godlji. FOTO: AP

Bistvo obtožnice proti Trumpu je, da je postavil svoje osebne interese nad državne, s tem, ko je Ukrajino izsiljeval z zadrževanjem izplačila vojaške pomoči in sprejemom ukrajinskega predsednika v Beli hiši z najavo preiskave svojih političnih nasprotnikov v ZDA, da bi si olajšal ponovno izvolitev na položaj.

Demokrati lahko do naslednjega tedna točko oviranja kongresa oziroma preiskave razširijo še na Trumpovo početje v času preiskave ruskega vpletanja v volitve 2016.

Senat bo sodni proces proti Trumpu, ki mu bo predsedoval predsednik vrhovnega sodišča John Roberts predvidoma začel kmalu po novem letu. Natančen proces bo določila republikanska večina, vendar pa je trenutno jasno, da demokratom ne bo uspelo zbrati dovolj glasov za Trumpovo obsodbo in odstavitev.

Trump v svojem slogu kljubovalen

Trump se je na Twitterju odzval kljubovalno, obtožbe zanikal in napadel demokrate. "Ustavna obtožba predsednika, ki se je dokazal z rezultati, vključno z verjetno najboljšim gospodarstvom v zgodovini naše države, ki ima enega najuspešnejših mandatov vseh časov in kar je najpomembneje, ki ni storil ničesar narobe, je čista politična norost," je uvodoma tvitnil Trump, ki je nato nadaljeval s serijo tvitov.

Trumpova obramba pred ustavno obtožbo poteka po scenariju, ki ga je pred 20 leti priporočal predsedniku Billu Clintonu, ki je bil v podobni godlji. Trump je bil takrat še demokrat in je Clintonu priporočal, naj ničesar ne prizna in naj se osredotoči na napade tistih, ki ga obtožujejo. Clinton je pod težo dokazov - obleke pripravnice Monice Lewinsky - skrušeno priznal laganje o spolnem razmerju z njo in Američane prosil odpuščanja. Senat je potem zavrnil ustavno obtožbo.

Vendar pa ga je predsednica predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi malce ustavila z napovedjo demokratske podpore prenovljenemu trgovinskemu sporazumu med ZDA, Kanado in Mehiko (USMCA). Demokrati so mu s tem podarili eno najpomembnejših zakonodajnih zmag njegovega mandata, s katero se bo po pričakovanjih poznavalcev hvalil pred volitvami leta 2020.

"Dober bo za ameriške kmete, tovarne, energijo, sindikate, ki so dali izjemno podporo. Končno bomo prekinili najslabši trgovinski dogovor Nafta!" je tvitnil Trump in nadaljeval: "Kaže na zelo dobro demokratsko podporo USMCA. To bi bilo zelo dobro za našo državo!".

Nato se je vrnil h kritikam ustavne obtožbe in najprej trditev predsednika pravosodnega odbora Jerryja Nadlerja, da je pritiskal na Ukrajino, da se vplete v volitve leta 2020, označil za smešno. "Tako predsednik kot tudi zunanji minister Ukrajine sta velikokrat povedala, da ni bilo pritiska. Nadler in demokrati to vedo, ampak nočejo priznati."

'Lov na čarovnice'

Sledil je tvit, napisan v celoti z velikimi začetnicami: "Lov na čarovnice", za njim pa osebni napad na predsednika obveščevalnega odbora predstavniškega doma Adama Schiffa. "Izmuzljivi Schiff, povsem pokvarjen politik, si je izmislil grozno in prevarantsko izjavo, jo prebral kongresu in dejal, da so to moje besede. Ujeli so ga, zelo mu je bilo nerodno, ampak se mu ni nič zgodilo zaradi te prevare. Enkrat bo za to moral odgovarjati!" je tvitnil predsednik ZDA. Trump je, kot kaže, hudo zameril Schiffu, da je priredil prepis njegovega telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim 25. julija letos, zaradi katerega so sprožili preiskavo pred ustavno obtožbo.

Trump je v pogovoru glede na delni prepis, ki ga je sam objavil, zaprosil za uslugo glede preiskav in mu naročil, naj se pogovori z njegovim odvetnikom Rudyjem Giulianijem. Schiff prepisa ni prebral dobesedno, ampak ga je res priredil tako, da je pojasnil skrite, vendar povsem jasne namige v pogovoru med predsednikom ZDA, ki ima v rokah vse vzvode moči, in predsednikom Ukrajine, za katerega je pomoč Trumpa njegovi državi življenjskega pomena.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (149)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ArkaMast
17. 12. 2019 14.26
KLOVNA večjega ni.
Razumnež
11. 12. 2019 07.49
+2
Največji problem demokratov je, da se očitno še vedno ne morejo zediniti, ali je Trump sodeloval z Ukrajino ali z Rusijo.... Prodajanje megle se tako nadaljuje.
nikhrast
11. 12. 2019 17.22
-3
Nisi gledal hearing na Fox News, če Trump reče "I want you to do me a favor", to je jasen quid pro quo, nobene megle ni to. Pa še čudno da je Trump izrekel to, po navadi to uredijo njegovi fixerji, vidiš pa koliko jih je že v arestu. Mislim da bo enkrat še Trump izjavil znan Nixonov Izraz "I am not a crook", potem pa zapokal.
jured100
10. 12. 2019 21.50
+1
Ni zakona, ki bi lahko impeachal Trumpa. V drugih besedah - velika poraba časa in zloraba oblasti s strani demokratov.
kojnusar
10. 12. 2019 21.29
+1
to ga bo samo okrepilo. zmagal bo drugic...
nikhrast
10. 12. 2019 21.48
-1
Tako je, Slovenci podpiramo lopove, goljufe, lažnivce.
Našvasan_zob
10. 12. 2019 21.25
+0
Rusija ima še nekaj časa. da se res dodobra oboroži kajti, če naslednji mandat ne dobi Trump , Gabbard ali Sanders bo svet v veliki ..."luknji"....
Našvasan_zob
10. 12. 2019 21.20
+9
Če te sovraži 95% medijev... potem veš, da nekaj delaš prav..
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.35
+1
Bravo! To je pa čista svečkarska logika - če imaš drugačno mnenje kot 99 ostalih ljudi, potem to po svečkarsko pomeni, da se vseh 99 moti, ti pa imaš prav. HAAAAAhahahahahaha....
BUONcaffee
10. 12. 2019 21.09
-2
Kim že kaže nezadovoljstvo.
BUONcaffee
10. 12. 2019 21.07
-2
Pahorju se ne maje stolček?????
nikhrast
10. 12. 2019 21.50
+2
Borut Pahor je samo predsednik, pa v parlamentarnem sistemu, praktično nobenih pristojnosti nima.
User1538643
10. 12. 2019 21.06
+2
Ali bo Putin zadovoljen s tem?
BUONcaffee
10. 12. 2019 21.09
+1
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.03
-12
Naši desnuhi se spet slinijo nad Trumpeljnom,... res, kako čudovit precedilnik, ki je Ameriko ponesel v same nebeške višave tuzemskega ameriškega raja. Pa poglejmo ta svet prikoličarjev, kjer se redno streljajo, prav ta hip po spletu kroži nova novica o streljanju v New Jerseyu, kjer je bilo ustreljenih nekaj policajev (kaj neki je Trumpelj naredil v zvezi s tem? Aja,... nič!). Kako to, da si zdravljenja ne more privoščiti več kot polovica prebivalstva in cveti "zdravstveni turizem" (Trumpelj.... spet nič!). Ampak to so itak marginalne zadeve, pomembno je, da ima gospod precedilnik zlato wc školjko. Zdaj pa še ena hitra raziskava revščine v ZDA: Skoraj 60 odstotkov vseh Američanov bo vsaj eno leto svojega življenja preživelo pod mejo, ki loči revščino od normalnega življenjskega standarda. Ta številka pa se povzpne na 91 odstotkov temnopoltih Američanov, ki doživijo 75. leto starosti, je pred kratkim pokazala raziskava univerze Cornell v New Yorku in washingtonske univerze v Sv. Louisu v Missouriju. Smrt enega od zakoncev ali ločitev sta dva glavna razloga za naraščajočo revščino v ZDA. Študija je pokazala, da je do svojega 75. leta starosti revščino izkusilo 58,5 odstotkov Američanov. Po raziskavah, ki jih je prikazala študija, je revščina splošen in izredno pereč problem in ni zgolj beda, ki vedno zadeva nižje razrede družbe. Po uradni oceni, izračunani za 25-letno obdobje, prizadene revščina 11 - 15 odstotkov Američanov. Dejstvo pa je, da je bila realna stopnja revščine v istem obdobju mnogo višja. "Dejstvo, da revščino izkusi vsak drugi belec, ki živi v Ameriki, prav gotovo kaže, kako velik je ta problem," je zapisano v poročilu. "Kljub vsemu pa ta podatek zbledi v primerjavi z revščino temnopoltega prebivalstva v Ameriki. Vsak temnopolti Američan bo v določenem obdobju svojega življenja izkusil revščino - to nam priča o razsežnostih, ki jih ima ekonomski vidik vprašanja, kaj pomeni biti temnopolt v Ameriki." Sedaj v ZDA socialni sistem razpada. "Rezultati poročila se močno razlikujejo od načina razmišljanja ljudi glede revščine; večina ljudi je prepričana oziroma verjame, da revščine v svojem življenju ne bodo izkusili." Najvažnejši pokazatelj raziskave je dejstvo, da se cvetočemu gospodarstvu navkljub ljudje v ZDA še vedno soočajo s finančno negotovostjo. "To pa ni glavna tema pogovorov med ljudmi." In smo že pri vprašanju kako se je nenadoma številka brezposelnosti tako popravila. Aja,... Trump je ukinil oz. močno omejil socialno pomoč. Pa je to kaj pomagalo pri boju proti revščini? Jap,... prav nič. Še slabše - socialnega sistema velekapitalistične ZDA v svoji čudoviti deželi prikoličarjev pravzaprav skorajda nimajo več. Naši desnuhi pa take modele poveličujejo in kujejo v višave,... to je samo še dodaten dokaz, kako bi pravzaprav morali desnuhom odvzeti opravilno sposobnost.
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.09
-1
@Polmesečev sij, Špehek vreden Kominternine šole nekoč.... Sekanje po Ameriškem siromaku, namesto po siromaku iz Zimbabweja. Ti Bantujščina dela probleme, da bi razumela njihove težave?
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.14
+2
Sprehodi se, ker.... spet ne veš o čem teče beseda, še manj pa bi to lahko tudi razumel.
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.15
+2
Prav vsi problemi so obstajali ze pred to administracijo in skoraj vsi trendi gredo navzgor, razen kar se tice orozja. In tudi, ko govorimo o nasilju z orozjem je v porastu samo v zveznih drzavah kjer izrazito prevladujejo demokrati in veljajo strogi zakoni... Sami sebi mecete pesek v oci. V koncni fazi pa je za nas bolj pomembna njihova zunanja politika, se vam ne zdi?
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.19
+1
@Polmesečev sij, globino misli skrajnega levičarja nisem niti poskušal razumeti. Vem pa, da je za njo ostala množica mrtvih....
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.20
-2
... "skoraj vsi trendi gredo navzgor"? Kateri pa? Zame najpomembnejši je stopnja brezposelnosti (tu je res pozitiven premik), potem je stopnja revščine (ta je s Trumpeljnom zaradi propada socialnega sistema še hujša), .... se pa strinjam, da je za nas pomembna njihova zunanja politika - ki pa je spet negativna, ne samo za nas (povzročitev propada bližnjevzodnih držav, vala masovnih migracij v EU, višanje carin, itd.), pač pa tudi za same Američane. Američanom je res v interesu oslabljena EU in tu jim pa ta cilj dobro uspeva. Kdo pa je kriv za to?
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.26
-2
Obama? Arabska pomlad pato??? Vsakemu, ki je kaj do Evrope narodov pa si zeli tudi oslabljeno EU.
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.26
-3
@Polmeseseč sij, blagor ti, da ti ni treba skrbeti za slovensko stopnjo brezposelnosti. Pa da te skrbi za arabske družbene razmere....
Malinha
10. 12. 2019 21.26
+3
Sprehajalčić, če ne razumeš jezika nas rdečih komsomolcev, Titove mladine, potem ne vem kakšen strašen analitik si. Svetujem ti branje svetega pisemčka brez dialektičnega materializma, ker te totalno zmede. Če nimaš sveče jo ... skoraj sem napisal ukradi v cerkvi, kar bi bilo kaznivo dejanje napeljevanja.... no, za svečke pokliči na Trstenjakovo, ampak, nikarte, Ljubi Nebeški Krščanski Bog, v ponedeljek! To bi bil strašanski greh tako zvestega antikomunista - ki je dejansko zvest samo paranoji, da za vsakim grmom vidi zajca - komunista.
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.30
-2
@Miško, ne vidim zajca-komunista, vidim njegove mladiče. Ki so se razplodili po zajčji stopnji....
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.31
+2
Missas, pozdravljen,... eh, pusti sprehajalčića, ker mu itak ni pomoči. Vse bo naredil, si izmislil še bolj bedaste izgovore, objavil kar najbolj trapaste poste, itd., da bo opravičil svojega ameriškega "jajota". In te preoblečene komunjare so prav hecne v svojem zagrizenem boju za oblast, kapital in ... svoje polne žepe.
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.31
-2
@Missasolemnis, ce kdo potrebuje svecko ste to vi... Tisto dvajalno, da iztrebite vso tisto s*****, ki so vam ga servirali za cas vasega bivanja na tem svetu...
Malinha
10. 12. 2019 21.33
+3
Spoštovana profesorica, dober večer. Trendi streljanja tako v javnosti kakor v zasebnosti gredo navzgor. Sam tu vidim nekaj pozitivnega. Ameriški strahopetneži so imeli vojno na svojih tleh samo enkrat: državljansko. Vse ostale vojne netijo povsod po svetu, le na svojih tleh ne. Ker pa gredo trendi streljanja navzgor, lahko to razumem kot vojno na svojih tleh, seveda, s samim seboj, torej gre za bumerang gesto svetovnega morenja; s samomorom.
Malinha
10. 12. 2019 21.35
+2
Ej, konjiček: "Ustvarjanje mentalnih invalidov na nasih druzboslovnih faksih je pac negativno". Tuji faksi so torej pozitivni. Hm. Ja pa kakšen domoljubež si, če tako pisariš???
Domendo
10. 12. 2019 21.37
-2
Ko bodo v tvojih vzglednih državah beležili kakršnokoli statistiko ti bo slabo in neboš več tako hrabra pri svojih komentarjih. Pri nas si še prikolice človk z minimalno plačo ne more kupi. Še manj pa če ostane brez službe. S svojimi migranti, ki prodajajo svoje izume brez računov pa bo v Sloveniji še slabše. Dva delata deset jih je pa na socialni. Hehe, USA je v negotovosti že od 1929 medtem pa pridni pošteni delavni ljudje lepo živijo. Dončič pa služi miljone. Pa dragič. Nič ne boš spremenila s svojo mržnjo do USA, tako kot tudi ne države ki ne beležijo resnične statistike.
Malinha
10. 12. 2019 21.37
+1
sprehajalčić, pojma nimaš koliko nas je teh kunčičev, vsi smo rdeči, plameneči, v ognjenih zubljih gori naš ponos. V tvoji beli puški pa en sam naboj. Saj veš kam ga lahko pošlješ.
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.40
-3
V vecini se streljajo mladi, temnopolti demokrati (v bistvu prihajajo iz tradicionalnih demokratskih centrov, na volitve ne hodijo). Samo brezumen levak pa v tem vidi neko pravico. To veliko pove o cloveku za nickom na neki spletni strani...
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.43
-3
@Missasolemnis, tuji so se hujsi, vi ste pac produkt domacega 😉
Malinha
10. 12. 2019 21.43
+1
Demendić: "Za vernike je bog resničen..", kar pomeni, da je za nevernike neresničen. Ja pa dobro, kaj je zdaj, je resničen, ni resničen, čisto sem gotof, še prikolice si ne morem kupit, da bi peljal migrante na dopust v Majamimi igrat košarko s Dončičem. Uf, poln sem mržnje. Namreč, sovraštva, da ne bo pomote. Sem pristen Slovencelj, ne uporabljam tujih besed, ki imajo recimo koren v hrvaškem jeziku, da bi recimo mrzio koga. Eh, bože mili.
Augusto Pinochet
10. 12. 2019 21.49
+1
*v ognjenih zubljih gori naš ponos. V tvoji beli puški pa en sam naboj. Saj veš kam ga lahko pošlješ. Jaz bi metek poslal v zrak in se vas lotil z golimi rokami... Ko pogledas levake, se vsak desnuh lahko spopade 10:1, zato pa rabite migrante, ki so vam edini vojasko sposobni desci, ki so pogojno na vasi strani 🙂
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.51
+2
Domendo,... potem pa našim brezposelnim povej, naj gredo v ZDA, ker tam Dončić tako dobro služi, pa Dragić,.... pa na primer kraljica Elizabeta iz UK je precej "pri denarju", itd. A ni fino podajat take blesave primerjave ... tu mi pride na misel tisti komad od Riblje čorbe "Kako je lepo biti gl up" :)
Malinha
10. 12. 2019 21.54
+1
Oho, goloročno. Tretji si, ki ga spoštljivo vabim na kavico in prijetno debato. Če se bo intelektualna debata končala težko, boš pa sam precenil. Torej?
M teorija
10. 12. 2019 20.58
-1
Kako simbolično, preroško sta bila Žan in Lesjak ob Trampovi izvolitvi, oblečena v pogrebniške frake!?
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.03
+0
Rde?iAlarm
10. 12. 2019 20.57
-8
lažnjivce kot je trump ne maram.............verjamem tudi da Impeachment n bo uspel,mi je pa v zadovoljstvo da se bo ta madež zapisal v zgodovino in se bo omenjal kot eden najslabših predsednikov zda ever..........
Zmaga Ukrajini ...
10. 12. 2019 21.04
-7
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.11
-1
@Rdečkar, v zgodovino boš zapisan kot človek, ki je pljuval po Prvi ameriški dami in njenem soprogu, iz majhne deželice, v kateri je bila rojena.
Našvasan_zob
10. 12. 2019 21.19
+1
Dejanko je fental 5% ljudi kot sta jih Obama ALI Bush...Tudi Clinton jih je pobil več (Mogadish)... Gospodarstvu niti ne gre slabo.. Dejansko je tip nadpovprečen predsednik.... žal...
Malinha
10. 12. 2019 21.20
+2
Za moje pojme je dame marsikaj drugega. Ergo, ameriška dama ne obstaja.
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.27
+0
@Miško, če ti je vzor za damo Pepca Kardelj, pa Lidija Šentjurc in Milka Planinc, potem ti dam prav....
el capitano
10. 12. 2019 20.56
-6
Slovenci desnocutne ideologije se pač lahko poistovetijo z Tempom in to vse pove o njihovi nagubanosti možganske skorje..
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.11
+1
@Kapen, važno da ni najedena, kot je tvojo začelo najedati...
BUONcaffee
10. 12. 2019 20.46
+3
Trump bolj mirovniški od papeža. Upam, da bo naredil red v Sloveniji.
reakcionar
10. 12. 2019 20.43
+16
Kot da bi minil le trenutek me spet presune spomin na to noč 8. novembra 2016, ko je človeštvo stalo na robu prepada in teme kajti obstajala je nevarnost da zmagajo sile teme uobličnene v predsedniški kandidatkinji Killary Clinton. Tisto noč sem po spremljanju začetka volitev (mi smo 6 ur pred Ameriko) šel spat okoli polnoči vedoč, da bodo rezultati volitev znani drugo jutro. Dolgo nisem mogel zaspat, saj so me spreletavale misi o usodi človeštva in Slovenije, ki je odvisna od tega koga bodo v ZDA izvolili za bodočega vodjo svobodnega sveta. Proti jutru sem le nekako zaspal. Drugo jutro (bil je četrtek 9. novembra) sem ob prebiranju novic spet z olajšanjem zadihal po dolgem času s polnimi pljuči. Zmagal je g. Donald J. Trump in tisti dan je usoda namenila človeštvu svoje svetle žarke. To je bil znak božje previdnosti in to je zamaknilo konec sveta daleč v prihodnost. Tisti trenutek ko sem zadihal s polnimi pljuči, tako kot tudi vsi svobodoljubni ljudje na svetu, so me oblile solze sreče. Še danes mi je toplo pri srcu zato, ker je na čelu najbolj vplivne in največje države na svetu predsednik Donald J. Trump, skupaj z svojo ženo Slovenko. Edini trenutek, ki bi mi bil še bolj všeč bi bilo ko bi Trump in Melanija prišli na obisk v Slovenijo. In ko bi si na Bledu segla v roke z Putinom. To je ena takšna moja želja (sicer vem da je nerealistična v protizahidni Sloveniji), ampak vseeno. Kakorkoli, Bog blagoslovi predsednika Donalda J. Trumpa, njegovo prvo damo in družino, skupaj z celim svetom. Lep večer in lahko noč.
Malinha
10. 12. 2019 20.52
-8
Prepis plonk listka iz Trstenjakove, namesto Kaplarja si vnesel Trumpleka, ga naravnost pobožanstvil. Lahko noč, nemirne sanje ti želim.
pravisprehajalec
10. 12. 2019 21.13
+2
@Miško, desničarji svoje dopise sestavljamo sami, ne potrebujemo dovoljenja mestnega komisariata. Kjerkoli že je, danes verjetno na Metelkovi.
Našvasan_zob
10. 12. 2019 21.23
+2
Mah... ko je razglasil kandidaturo sem ga preklinjal.. potem ko je wikileaks objavil vse BARABIJE Clintonove sem si ob njegovi zmagi oddahnil... Kar se tiče podalpske vasi pa sem redno volil leve, pa so me vedno znova razočarali... sedaj na volitve raje ne hodim več , si pa tisti dan raje privoščim tek v naravi al pa pir ob kaminu.... v vsakem primeru za sebe naredim več , kot da bi šel na volitve...
BUONcaffee
10. 12. 2019 20.35
+5
Kim že testira novo orožje, ker se boji, da bo Trumpa nadomestila Clintonova.
BUONcaffee
10. 12. 2019 20.28
+11
Nekaj hudega demokrati pripravljajo v svetu, če se hočejo rešiti najbolj demokratičnega republikanca vseh časov.
Domendo
10. 12. 2019 20.19
+7
Ko Trump nebo več predsednik je iran na vrsti zapomnite si to.
Mauzahecmauzares
10. 12. 2019 20.28
-3
BUONcaffee
10. 12. 2019 20.16
-6
Če je gotof, ga bo mogoče Melanija zapustila. Vsaj tako razmišljam.
BUONcaffee
10. 12. 2019 20.16
-2
Melaniji se tudi maja stolček prve dame?????