Tujina

Irak obsoja molčečnost Kofija Annana

Bagdad, 08. 02. 1998 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Uradni iraški časnik As-Saura je v svoji današnji izdaji obsodil molčečnost generalnega sekretarja Združenih narodov Kofija Anana spričo ameriških groženj in ga pozval, naj se zavzame za diplomatsko rešitev krize. As-Saura piše, da je prva naloga generalnega sekretarja ZN zavzemanje za mir in mirno reševanje mednarodnih problemov. Kofija Annana pa, kot piše As-Saura, niso slišali obsoditi morebitne uporabe sile ZDA, ampak žal nasprotno, omenjati člen št. 7 listine ZN, ki dovoljuje uporabo sile. To pa po mnenju časnika pomeni nekaj takega, kot da bi ameriške nasilne težnje dobile mednarodno legitimnost.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.