Tujina

Irak povabil ameriške kongresnike, naj obiščejo predsedniške palače

Bagdad/Ankara, 03. 02. 1998 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iraški parlament je povabil ameriški kongres, naj pošlje v Bagdad delegacijo, ki bi obiskala predsedniške palače, je danes sporočil nek iraški diplomat.

Iraški predstavnik v OZN Nizar Hamdun naj bi povabilo predsednika iraškega parlamenta že prenesel predsedniku predstavniškega doma Newtu Gingrichu. Čas in trajanje obiska naj bi bila prepuščena Američanom. Irak pa je medtem pozval Evropo in še zlasti Francijo, naj se upreta vojaškemu posredovanju proti Iraku.

Turški premier Mesut Yilmaz je danes v pogovoru za neko zasebno turško televizijsko postajo pozval iraške oblasti k "zdravi pameti" pri reševanju krize med Bagdadom in OZN. Ob tem je še dodal, da bi bile posledice vojaškega napada za Irak zelo uničujoče. V sredo naj bi v Bagdad odpotoval turški zunanji minister Ismail Cem, ki bo Irak poskušal opozoriti na posledice morebitnega vojaškega posredovanja.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.