Tujina

Iraška vlada zavrnila predlog za povečanje izvoza nafte

New York, 06. 02. 1998 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iraška vlada je zavrnila predlog generalnega sekretarja Združenih narodov Kofija Annana, ki bi Iraku dovolil povečati izvoz nafte na vrednost 5,2 milijarde dolarjev na polletje namesto zdajšnjih dveh milijard. Iraški zunanji minister Mohamed Said al-Šahaf v pismu generalnemu sekretarju ZN odgovarja, da bi velik del teh sredstev služil kritju stroškov ZN. Povečanje prihodkov od prodaje nafte mora po al-Šahafovih besedah služiti izključno humanitarnim potrebam Iraka brez dodatnih administrativnih stroškov ZN. Vodja inšpektorjev ZN za nadzor razoroževnaja Iraka Richard Butler pa je Varnostnemu svetu v četrtek pojasnil svoje izjave, češ da je Bagdad sposoben uničiti Tel Aviv. Avstralski diplomat je zanikal, da bi izrekel to, kar je poročal tisk. Pojasnilo je zahteval ruski veleposlanik Sergej Lavrov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.