Tujina

Iraški parlament pričakuje rezultate diplomatskih pobud

Bagdad/Pariz, 05. 02. 1998 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iraški parlament se je danes sestal na izrednem zasedanju, na katerem obravnava spor z Združenimi narodi o razorožitvi ter grožnje Združenih držav, da bodo napadle Irak. Poslanci so ob tem povedali, da 250-članski parlament zaenkrat ne namerava sprejeti nobene odločitve, saj poprej pričakuje rezultate mednarodnih diplomatskih pobud.

Iraški zunanji minister Mohamed Said al-Sahaf se je danes v Bagdadu vnovič sestal s turškim kolegom Ismailom Cemom. Prvič sta se pogovarjala včeraj ob prihodu Cema, ki naj bi po turških virih prinesel poslanico turškega predsednika Suleymana Demirela iraškemu predsedniku Sadamu Huseinu s pozivom, naj spoštuje resolucije Združenih narodov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.