Tujina

Italija ima za 150 milijard mark skritih dolgov

Berlin, 05. 02. 1998 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italija ima po besedah ministra za zaklad Carla Azeglia Ciampija za 150 milijard mark "skritih dolgov", ki pa so pokriti s terjatvami države.

Ciampi je ob obisku v Bonnu povedal, da je Evropska unija priznala napredek Rima na poti v Evropsko denarno unijo. V Italiji se je v preteklih letih bistveno okrepil občutek za nujnost stabilizacije. To po Ciampijevih besedah kaže stopnja inflacije, ki je danes tako nizka kot v najbolj stabilnih državah Evrope.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.