Tujina

Italijani zgrešili državo

Rim/Oslo, 27. 04. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski vojaki so zaradi slabega poznavanja geografije na vojaško vajo namesto na Norveško prispeli na Švedsko.

Na srečo vse poti vodijo v Rim (Foto: Reuters)
Na srečo vse poti vodijo v Rim (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Preprosta napaka v poznavanju geografije Evrope je včeraj povzročila, da izurjeni italijanski vojaki niso pravočasno prispeli na vojaško vajo zveze Nato, saj so "zgrešili državo". Sever Evrope jim očitno povzroča težave, saj so švedski kraj Kristianstad, kjer so pristali, zamešali s Kristiansandom na Norveškem, kjer so jih tako težko pričakovali.

Vojaki so sicer zatrdili, da so že na letališču "začutili, da je nekaj narobe", ko so jih skupaj z drugimi potniki napotili k policijski kontroli, kjer so povsem očitno izstopali s svojimi puškami, maskirnimi uniformami in težkimi nahrbtniki.

Italijanska letala bodo varovala tudi slovensko nebo - se lahko nadejamo podobnih podvigov? (Foto: Reuters)
Italijanska letala bodo varovala tudi slovensko nebo - se lahko nadejamo podobnih podvigov? (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Direktor letališča v Kristianstadu na Švedskem Lennart Nilsson je dejal, da se to, da prihaja do napak, včasih res dogaja, saj je razlika v imenih krajev le v nekaj črkah, vendar pa kraja obenem ločuje kar 400 kilometrov. Policija na letališču v švedskem Kristianstadu je po pristanku italijanskih potnikov ugotovila, da je prišlo do napake, ter nadebudne vojake opozorila tudi na dejstvo, da Švedska v nasprotju s sosedo Norveško ni članica zveze Nato. Po dveh urah na Švedskem je 116 italijanskih vojakov v bojni opremi državo zapustilo, na vojaško vajo v norveškem Kristiansandu pa so - kljub majhni zamudi - nazadnje le prišli.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni