Tujina

Italijanski energijski koncern ENI sklenil sporazum z ruskim Gazpromom

Milano, 12. 02. 1998 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijansko državno podjetje za preskrbo z energijo Ente Nazionale Idrocarburi (ENI) in ruski plinski monopolist RAO Gazprom sta se v Rimu dogovorila o medsebojnem črpanju in trženju zemeljskega plina, metana in nafte. Kot sporočajo predstavniki podjetja ENI, sta bila ob podpisu sporazuma navzoča tudi ruski predsednik Boris Jelcin in italijanski predsednik vlade Romano Prodi. Gazprom je največji svetovni proizvajalec zemeljskega plina in se je lani povezal tudi z nizozemsko-angleškim naftnim koncernom Shell, s katerim je ustanovil skupno podjetje.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.