Tujina

Iz Makedonije prepeljali več kot 11.000 kosovskih beguncev

Skopje/Kukes, 08. 04. 1999 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 16:43
Komentarji
0

Makedonski minister za promet Bobi Spirkovski je danes sporočil, da so iz Makedonije od nedelje v Albanijo, Turčijo, na Norveško in v Nemčijo prepeljali 11.453 kosovskih beguncev.

Z letali so v Turčijo prepeljali 2120 beguncev, na Norveško 100 ter v Nemčijo 53 beguncev. V noči na sredo je z avtobusi v Albanijo odpotovalo 9200 beguncev.

Predstavnik Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) v Kukesu pa je povedal, da komisariatu ni znana usoda več deset tisoč beguncev, ki so jim jugoslovanske oblasti z zaprtjem meje z Albanijo preprečile odhod s Kosova. Pričevanja redkih beguncev, ki jim je od včeraj dopoldne uspelo priti v Albanijo, niso osvetlila dogajanj na Kosovu, je še povedal predstavnik UNHCR.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.