Tujina

Izkušnja, ki je dolgo ne bodo pozabili

Bangkok, 04. 12. 2008 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
11

Razmere na letališču v Bangkoku se po odpravi blokade normalizirajo. Domov so se vrnili tudi prvi Slovenci, ki pravijo, da so preživljali pravo nočno moro.

Potniki se vračajo domov.
Potniki se vračajo domov. FOTO: Reuters
Na enem od prvih letal, ki so po več kot tednu dni poletela iz Bangkoka, so bili tudi štirje Slovenci, ki pravijo, da so zadnjih nekaj dni preživljali pravo nočno moro. Čeprav so veseli, da so po več kot 40 urah poti končno doma, pa te izkušnje, pravijo, še dolgo ne bodo pozabili.

Mednarodno letališče v Bangkoku bo potem, ko so protestniki odpravili blokado, v petek znova začelo normalno delovati. Danes pa je kljub obljubam o 40 letih vzletelo le 12 letal. Za skoraj četrt milijona potnikov tako nočne more še ni konec.

Protestniki so v sredo odpravili blokado letališča, zaradi katere je ostalo ujetih več tisoč turistov, potem ko je tajsko ustavno sodišče v torek premierja Somčaija Vongsavata s petletno prepovedjo političnega delovanja prisililo k odstopu. Še istega dne so po osmih dneh z letališča znova poletela prva letala. Tajska vlada je danes odpovedala za ponedeljek sklican sestanek parlamenta, na katerem naj bi izbrali novega premierja. Predsednik parlamenta bo določil nov datum.

Ob vzklikanju podpornih gesel kralju je okoli 10.000 protestnikov letališče zapustilo z napovedjo, da se bodo v primeru, da se nova vlada vrne k stari politiki, ponovno odpravili na ulice.

Mednarodno letališče Suvarnabhumi v Bangkoku bo s petkom znova začelo povsem normalno delovati, medtem ko manjše letališče Don Mueang, namenjeno zlasti domačim letom, ki so ga protestniki prav tako zasedli, že normalno deluje.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

at-last
05. 12. 2008 10.34
taby,tole je mal trapasto razmisljanje,se ti ne zdi??
tomazbodner
05. 12. 2008 07.22
Tiste, ki so obticali na letaliscih v Bangkoku, je TAT nastanil v enem od 5 hotelov s 4-5 zvezdicami v Bangkoku ali Pattayi, ter jim nudil prehrano v hotelih. Tudi sam sem poklical kolege v Centara Grand, ter rezerviral nekaj sob, vkolikor bi kdorkoli potreboval prenocisce, a razen Primoza, ki se je odlocil preko KLa odleteti domov, ni klical nihce, ceprav je bila stevilka objavljena na tej strani. Tisti, ki so imeli lete po Tajski z Bangkok Airways ali Thai Airways, bi dobili stroske prenocisca, prehrane ter ostalih izrednih stroskov povrnjenih s strani letalske druzbe. Tisti, ki so leteli z Bangkok Airways in so karto kupili preko bangkokair.com ali njihovi izpostavi, lahko dobijo celotno ceno povrnjeno, ceprav so jo ze delno uporabili. Naslov je reservations@bangkokair.com. Air Asia nudi povracilo cene leta, ki ni bil uporabljen zaradi blokade. Lahko se jih kontaktira preko maila ali telefonske stevilke, obe objavljeni na airasia.com. Thai Airways ponuja ali spremembo datuma leta brez dodatnega placila, neglede na klaso karte, ali povracilo kupnine. Dekle v call centru ni vedelo, ali povrnejo le del, ki ni bil uporabljen ali celotno kupnino kot Bangkok Airways. Menim, da tudi druge druzbe niso bile bistveno slabse, kar se tice pomoci njihovim potnikom, zato menim, da je izjava, da so sli skozi pravo nocno moro pretiravanje. Tudi sam sem imel let sredi vsega tega, sem se pac do Penanga v Maleziji spravil (saj bi lahko tudi Phuket, a so bili leti dokaj zasedeni, Penang pa ne bistveno dlje) ter od tam preko KL-a letel ven. Neprijetno, a se je dalo, ce si zelel. In slovenci, ki dobijo 30-90 dnevni vizum na meji z Malezijo se ne morejo pritozevati, da ni bilo variante. Drugo je, ce bi bil s Kitajske ali kaksne Afriske drzave, ki potrebuje vizum za vsako drzavo... Tako, izkusnje sicer verjetno ne bodo pozabili, da je bila nocna mora, se pa ne strinjam. Morda le za kaksnega japonca, ki naredi samomor, ce je vlak 10 minut prepozen...
B23
05. 12. 2008 05.46
Mi smo prispeli v torek.Leteli smo iz Utapaa ,ampak to je tudi vse.Za tiste ,ki so obtičali pa so dobro poskrbeli ;nastanjeni so bili v hotelih 4,5 * .
deadea
05. 12. 2008 05.20
ja prava nocna mora, manjka samo se tozba drzave. ne znajo poskrbeti zase potem pa se cudijo ce drugi ne znajo
U...
04. 12. 2008 23.04
No, jaz mam malo drugačno zgodbico za sabo in se bom na Tajsko še sigurno vrnila. Mi smo sicer prebookirali let iz Bangkoka na let iz Malezije iz K.L. in srečno prišli pravi čas domov. Slovencev je bilo tam v času demonstracij ogromno. Po nepreverjenih informacijah okoli 1.000. Pol pa znajdi se, če se lahko. Škoda za tiste, ki so obtičali na letališčih. To ti naredi res grenko izkušnjo.
odkimasin
04. 12. 2008 20.44
Kaj zdej jokata, če bi bil jaz dol bi si najel eno maserko za en mesec, pa počaku da kriza mine. Sem jim kar fouš!
sandi101
04. 12. 2008 20.30
Pa še naj potujejo po svetu, potem pa ne jokat ... Pri nas se dela svinjarija po svetu pa je še večja!!!
taby
04. 12. 2008 19.50
ne vem kaj rinejo po svetu, ko pa imamo doma toliko lepih krajev, ki ji še ne poznamo
toncek-
04. 12. 2008 17.45
doma je najlepše
Tonček Balonček
04. 12. 2008 17.13
A so imel prostitutke te dni kakšne posebne popuste?
k8rc
04. 12. 2008 17.02
beden opis kje kakšna novica še jaz bi več napisal