Tujina

Izrael zaprl mejo z Zahodnim bregom

Jeruzalem, 18. 04. 2010 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izraelska vojska je zaprla mejne prehode med Izraelom in Zahodnim bregom. Zaprtje bo trajalo 72 ur, povezano pa je s praznovanjem 62. obletnice izraelske države.

Varnostni zid med Izraelom in Zahodnim bregom
Varnostni zid med Izraelom in Zahodnim bregom FOTO: Reuters

Po besedah predstavnika izraelske vojske bo Zahodni breg zaprt do torka, mejo med Zahodnim bregom in Izraelom pa bodo lahko v primeru pridobitve potrebnih dovoljenj prečkali novinarji. Prehod bo dovoljen tudi v humanitarnih primerih.

Slovesnosti v Izraelu se začenjajo danes in se bodo zaključile v torek. Z njimi bodo obeležili 62. obletnico države Izrael, ki je bila po judovskem koledarju ustanovljena 14. maja 1948.

Izraelske varnostne sile sicer od začetka druge intifade septembra 2000 izvajajo poostren nadzor na mejnih prehodih med Zahodnim bregom in Izraelom, ki jih sme dnevno prečkati le nekaj tisoč Palestincev. Poleg tega Izrael prav ob praznovanju izraelskih praznikov in počitnicah v okviru varnostnih ukrepov večkrat zapre mejne prehode.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Misija1
19. 04. 2010 11.26
In HAMZA_23. Irak je res da imel surovine in material, samo ocitno nisi nikjer prebral, da so imeli par centrifug za bogatenje urana, s katerimi bi uspeli obogatit uran do mogoce 15 % ( za jedrsko bombo rabis cca. 80 % in vec), pa se to bi imeli le kaksnen kilogram na leto ali vec. Za jedrsko bombo rabis pa par 10 kilogramov urana. Tako da ocitno bi ti moral na faks, ali kjerkoli ze mislis da jemljem fakte. Irak je bil se 10 let preden bi sploh zbral zadostno kolicino urana, Kje je se vse ostalo, testiranja, bomba, dostava orozja itd. Tako da, prej se pozanimaj.
Misija1
19. 04. 2010 11.11
@ HAMZA_23: Mal ose motis fant, Izrael je imel svoje ladjevje in je dobesedno pometel z mornarico Sirije, pa tudi Egipt ni mogel prav nic. Tako da ne pametuj. Ce bi ZDA napadale s svojimi ladjami, Rusi ne bi bili na miru. Ze tu bi ti lahko blo logicno da to ne drzi.Ti je to jasno? Upam da. Se pravi, daj malo precitaj preden na pamet govoris. Je pa res da so ZDA nudile pomoc v obliki orozja, kar pa je tudi Rusija nudila vsem ostalim napadalkam. Sicer pa, Izraelcev je 8 milijonov, koliko pa je zdruzenih ostalih? Tako da. Gladko so "popusili", pa ce ti je prav ali ne. In to ne samo enkrat, cisto vsakic so se opekli. Pa tudi Iran, kot ti je ze nekdo povedal, je se vedno 65 let za ZDA in ostalimi jedrskimi drzavami. Tako da. Verjemi da imajo ZDA in druge jedrske velesile ze novejse orozje, ki ni tako destruktivno, pa se vedno efektivno kot jedrska bobmba. Sicer nisem na strani Izraela, samo mi je pa zelo smesno, kako se nekateri tako zelo brigate za Izrael, ki je 1000 km in vec oddaljen od vas. Meni na kraj pameti ne pade da bi se obremenjeval ali z Izraelom ali pa s katero izmed drugih tamkajsnjih drzav. Mam tu dovolj svojih problemov v Sloveniji za resevat. Problem pa nastane pri taksnih kot je HAMZA 24 in bigich, ki sta oba muslimana (ze vajini avatarji povejo dovolj), ki sta tako kot vsi muslimani po svetu hudo uzaljeni zaradi okupacije neke drzave. To pa je zalostno in ticipino za muslimane, ki sovrazijo Izrael v dno duse. To pa je zalostno. Meni je cisto vseeno kaj se tam dogaja, ker roko na srce, nimam ne od Izrala cisto nic, pa tudi od drugih drzav ne. Vem pa kaksni so fakti, to pa sem napisal. Izrael bo obstajal dokler bo obstajal svet. Ker ce bi ga kdo zelel okupirat, bo prislo do jedrske vojne, to pa vodi v unicenje planeta.
_dolfi_
19. 04. 2010 07.38
@pika_poka_jezek Einstein ni drugače nič imel z izdelavo bombe...kriv pa je da so jo začeli izdelovati zaradi njega(namreč skupaj z Leom Szilardom(on je prosil Einsteina..in je spoznal kaj pač bo če bo nekdo imel atomsko bombo in kake bodo lahko posledice) sta napisala pismo predsedniku Rooseveltu) in bojazni da bi jo Nemci(leta 1938 jim je uspelo cepili Uran..Nemci so pa tudi krivi da so objavili v reviji ali časopisu in se je tako pač razvedelo.. namesto da bi bili tiho..in delali dalje) imeli prej kot drugi in bi s tem ogrožali svet!!! Sicer pa so sodelovali pri izdelavi bombe E.Fermi,.E.Teller,R.Oppenheimer(vsi Judi)...ter drugi...
12345s
19. 04. 2010 07.19
gozdar, ne bluzi, bošnjaki " imajo srečo predvsem v tem da so kristjani med seboj neenotni", pa se bo tudi to uredilo.
_dolfi_
19. 04. 2010 06.02
ljudje preden pišite neumnosti....20xrazmislite kaj napišete!!! Jaz nisem privrženec Izraela...ampak z njim se ni za hecat...pač ga ne smemo podcenjevati!!!!! saj skoraj vse zahodne države sodelujejo skupaj z njim...malo si poglejte..ka so nestrpni Izraelci glede Irana...takoj bi ga napadli...samo USA jih še drži na dobri razdalji...čeprav bi že lahko napadli...malo si poglejte kakšen arzenal municije se nahaja v Izraelu..če ga primerjamo glede z Iranom ter tudi z drugimi državami po njegovi velikosti ozemlja z glede na to koliko orožja ima!!!! To so ta pravi teroristi...ne pa neki ''talibani'' pa ''Osama bin Laden''...pa tudi z Mossadom se ni za hecat...malo si poglejte po netu...ali pa drugje...kako so napadalni..in kako si vse upajo z njihovimi raznimi akcijami...njim pa nihče nič!!!! Izrael se na svojem ozemlju ne bo dal...malo si še poglejte druge zanimive teme z tega področja....
bigich
18. 04. 2010 21.51
Misija vsako, ki ljubi resnico jo ljubi v njeni popolnosti in ne samo v tkasni meri qatero lahko uporablja v svoje politicne ali svetovno nazorske akcije. Izrael financira zda, ki je pod oblastjo zionisticnih bankirjev. V indiji je vec ljudi s stevilom iq nad 140 kot pa je v zda prebivalstva. zda dobesedno svercajo znanstvenike, ki pod dobrimi pogoji ustvarjajo za zda le te pa svoje tehnologije v celoti delijo z judovsko drzavo, ki pa dobi se DAN DANES velike milijarde dolarjev... vojna je najveca gonilka izumov in vsi poznamo izraelske tanke in close combat aka urban combat taktike ter uzi - israeli army. vsi to poznamo, saj se izobrazujemo. nam stvarnik pravi beri! izobrazuj se. ampak pravi tudi, da so judje potomci opic in svinj in da bo prislo do njihovega unicenja. in kako naj ne verjamem svojemu stvarniku? v to verjamem kot v to, da je danes 18 4 2010
zahod.west
18. 04. 2010 21.35
eni imajo nagon, številčnost, sovraštvo drugi so mali, delavni, inteligentni ve se kdo navija za ene, kdo upa v druge....
zahod.west
18. 04. 2010 21.35
eni imajo nagon, številčnost, sovraštvo drugi so mali, delavni, inteligenco ve se kdo navija za ene, kdo upa v druge....
pika poka ježek
18. 04. 2010 21.05
Hamza, četudi so se Iranci dokopali do jedrske bombe je to celih 65 let za Američani, oziroma Judi. Einsein je bil namreč Jud. No, danes imajo Izraelci v svojem arzenalu 200 - 300 jedrskih bomb in 50 nevtronskih bomb.
HAMZA_23
18. 04. 2010 20.48
Misija1 aja in kako ti to ves da se Iran nima jedrskega orozja? Irak je imel surovine in material ze daljnjega leta 1991 ne morem ti pomagat ce pobiras informacije iz raznih fox-ov in ostalih ameriskih televizij kjer tako ali tako ni cisto nic res.
HAMZA_23
18. 04. 2010 20.47
Misija1 aja si pa pozabil na ameriške ladje v morju ki so nudile podporo izraelcem. tako da ne pametuj da je izrael oh in ah ce si tak frajer idi v izrael pa reci da si katolik pa bomo videli ce bos jo kaj drugace odnesel kot musliman zato ne pametuj da so izraelci ne vem kako dobri ljudje.
Misija1
18. 04. 2010 20.15
@ bigich: malo denarja malo muzike. Tako pac je. S to razliko da si Izrael sam izdeluje orozje, ki je veliko naprednjejse od vseh fake kopij raznih muslimanskih drzav AK 47. To je samo se en znak izobrazenosti in naprednosti, ki je pac vecina muslimanskega sveta ne premore. Torej, zdaj se strinjama da so tako eni kot drugi bili v vojni zalagani z orozjem. In kljub temu je Izrael gladko zmagal. Se vec, ce bi zeleli in ce ne bi bilo pritiska mednarodne skupnosti, bi dragi moj bigich, Izrael vkorakal v glavno mesto Egipta - Kairo. Bili so oddaljeni le se 100 km. Potem pa jok in stok slednjih. Najprej se zdruzijo in veselo zakorakajo na izraelsko zemljo, potem pa jok in stok ko zgubijo in ko kot povracilni ukrep fasejo ofenzivo proti glavnemu mestu. In za konec, kot ti je ze coyoteugly82 povedal - ko bo prislo do unicenja o katerem govoris, bi prislo do 3 svetovne vojne. In takrat ne bo porazen le Izrael, ampak tudi drzava ali drzave, ki ga bodo napadle. Taksna zmaga pa je bolj kot ne pirova. Sicer pa so se ostale drzave dalec od dejankse izdelave jedrskega orozja, najblizje temu je Iran, ki pa se bo vseeno potreboval krepkih 10 let in vec da bo naredil prvo boljso jedrsko bombo. Se par let pa bo trajalo da bo naredil vodikovo, ki je standard vseh jedrskih velesil. Pa se tedaj bo slednje lahko uporabljal le v zastrasevalne namene, ker noben biser na tem planetu ne bo kar tako uporabil jedrskega orozja, ker bo v naslednjih 10 minutah zasut z podvojenim stevilom. To pa ne vodi nikamor. Razumes sedaj? Sicer pa, tako si glasen in proti Izraelu in "nevernikom". Sploh ne vem kaj se repencis iz kavca in kaj se cakas, pojdi tja in mislim da bos v kratkem lahko obracunaval z svojimi sovrazniki. Problem je samo, da si ded le preko interneta. To pa je lahko vsak.
erikon
18. 04. 2010 18.30
Izrael je rak rana Bližnjega vzhoda ......
Jezek_SS_032
18. 04. 2010 18.22
Vse najboljše izrael za 62. rojstni dan in še na mnoga leta ... pa čimprej sosednje pastirje pošlihtat ...
porka.malorka
18. 04. 2010 17.31
lSRAELSeveda je to pravica vsake suverene pravica države ampak v to ne spada izrael, ker je izrael teroristična genocidna družba kateri je cilj uničiti drugače misleče. To vemo vsi prebivalci zemlje. Zato podpiram izjave iranskega predsednika. Ker je to edina rešitev za ostale.
bigich
18. 04. 2010 16.45
Coyo nekateri smo pripravljeni tudi na taksne posledice. Pravica je na nasi strani.
SLOVENIASTAN
18. 04. 2010 16.31
coyoteugly82@gmail.com
18. 04. 2010 15.23
@bigich: Samo ti pa moram priznat, da ti domišljija deluje 100 na uro, če ne več... končno uničenje Izraela? Hahahaha, kdor bo to probal, bo sam deležen enake usode, pa Izrael za to ne potrebuje pomoči ZDA. Imajo kar lepo svoj jedrski arzenal in ga bodo z pridom uporabili, bodi brez skrbi. Mogoče pa bo res potem mir tudi drugod po svetu, ko na Bližnjem vzhodu ne bo več ne enih, ne drugih, ki delajo sranje... ne pozabi, da ena žlica nikoli ne ruži sama in niso za vse krivi samo Izraelci...
bigich
18. 04. 2010 14.23
Zivijo Die_Gottesliebe. Seveda zelino unicenje Izraela. A to ne opravicuje nacisticnih potez israelskega rezima nad palestinci. Ko turki z vodnim topom poskodujejo skupino kurdov, ki razbijajo in kalijo javni mir in red, se takoj oglasijo zda. Ko pa izraelci malo postrelijo palestince pa je to boj proti terorismu. Ko iran hoce ustvariti jederske elektrarne s svojo pametjo mu americani zugajo z vojno. Ko francozi izraelcem pomagajo ustvarit par deset jederskih konci je pa to prepovedano komentirat. itd itd itd... izrael je nastal na ne njihovi zemlji. Arabci nikoli ne bi imeli nic proti judovski drzavi ce bi le ta nastala v kaksni puscavi v zda ali pa na obmocju evropske unije. Konec koncev je bil jud prvi sosed voditelja arabcev Mohameda. Bomo videli kako se bo zadeva razvila... bo se zanimivo. Vazno je, da poznamo konec in to je popolno unicenje judovske drzave. Ko bodo americani ugotovili, da jim v bistvu vladajo zionisti bo tam druga civilna vojna. lep pozdrav
bigich
18. 04. 2010 14.15
Misija, nisem smesen, ker ce dobis par sto zastarelih ak47 to ni omembe vredno. Tukaj pisem svoje mnenje in ne dokumentarnega spisa.