Tujina

Izraelci še v Dženinu

Ramala, 26. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izraelska vojska nadaljuje z operacijo v mestu Dženin na severu Zahodnega brega, ki ga je včeraj znova zasedla. Po palestinskih navedbah so zasedli najmanj 40 zgradb, več moških pa so priprli.

Izraelci so v operaciji ranili več ljudi
Izraelci so v operaciji ranili več ljudi FOTO: Reuters

V operaciji je bilo več Palestincev tudi ranjenih. Vodja urada izraelskega premiera Ariela Šarona, Gideon Saar, je povedal, da je vojaška operacija v Dženinu časovno neomejena, čete bodo v mestu ostale kolikor bo potrebno. Evropska unija je včeraj Izrael pozvala, naj operacijo v Dženinu takoj konča. Zasedba Dženina je sicer odgovor Izraela na ponedeljkov teroristični napad palestinskih skrajnežev na severu Izraela, v katerem je poleg obeh atentatorjev življenja izgubilo 14 Izraelcev.

Palestinski skrajneži pa so v noči iz petka na soboto v mestu Nablus na Zahodnem bregu ubili 39-letno žensko, ki so jo obtožili sodelovanja z Izraelom. Po navedbah izraelskega radia so žensko, osumljeno sodelovanja z Izraelom, uradno usmrtili člani Brigad Al Aksa, oboroženega krila organizacije Fatah palestinskega voditelja Jaserja Arafata.

SORODNI ČLANKI