Tujina

Jacques Chirc za močan in trden evro

Dunaj, 12. 02. 1998 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski predsednik Jacques Chirac se je na Dunaju danes zavzel za "močno in trdno" skupno evropsko denarno enoto. Francoski predsednik je prepričan, da bo prihodnjemu avstrijskemu predsedstvu Evropske unije uspelo zagotoviti uspešno uvedbo evra.

V govoru na Avstrijski gospodarski zbornici je francoski predsednik poudaril, da bo Avstrija, ki bo 1. julija prevzela predsedovanje petnajsterici, opravljala to dolžnost v sklepni fazi pred uedbo evra. Jacques Chirac je prepričan, da lahko vsi Evropejci računajo na državo, odločeno in sposobno zagotoviti uspešno uvedbo evra, ki je "adut za vlaganja, gospodarsko rast in potemtakem zaposlovanje".

Predsednik Chirac je pohvalil pomembne ukrepe urejanja javnih financ po letu 1995, tako v Avstriji kot Franciji, in poudaril, da bo potrebnih še več reform, predvsem strukturnih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.