Tujina

Je Ceca pobegnila?

Beograd, Nikozija, 10. 02. 2008 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ceca je v petek zapustila Srbijo. Je pobegnila? Policija še naprej preiskuje milijonsko goljufijo v nogometu.

Ceca je na Cipru. Preiskava o milijonski utaji denarja in davkov še poteka.
Ceca je na Cipru. Preiskava o milijonski utaji denarja in davkov še poteka. FOTO: Dare Čekeliš

Balkanska turbofolk diva Svetlana Ražnatović - Ceca je v petek zvečer zapustila Srbijo. Z družino je na Cipru. Kot je znano, srbsko javnost v zadnjih mesecih pretresa škandal nogometnega mešetarjenja. Ceca je na otok pripotovala oblečena v trenirki, v spremstvu hčerke in sestre Lidije. Na letališču jih je sprejel Predrag Ocokoljić, pevkin zet in nogometaš nekega lokalnega kluba.

Ceca je z odhodom na Ciper utišala govorice, da naj bi jo policija v kratkem aretirala. Sumijo jo utaje denarja in davkov pri prodaji nogometašev Obilića, katerega lastnica je turbofolk pevka. Medtem pa je vse več špekulacij, da naj bi policija imela dokumente dvojnih pogodb prestopa nogometaša Milana Obradovića v moskovsko Lokomotivo in še nekaterih nogometašev, ki športno kariero nadaljujejo v Bolgariji.

Afera Obradović in milijonski zaslužki

Srbske oblasti od ruskih finančnih služb pričakujejo dokumente, s katerimi bi prišli do konca aferi "Obradović". Zaradi omenjene afere so v akciji Sablja pevko aretirali. Med preiskavo je bila Ceca zaprta kar štiri mesece. Zaradi premalo dokazov so jo izpustili.

Ministrstvo za notranje zadeve Srbije je pred časom zoper Ražnatovićevo in njeno sestro Lidijo Veličković vložilo prijavi zaradi zlorabe službenega položaja. Ceca naj bi med letoma 1998 in 2003 s prodajo nogometašev protipravno zaslužila "turbo znesek" , in sicer kar 22,5 milijonov nekdanjih nemških mark in 480.000 ameriških dolarjev. Da bi se izognila plačilu davkov, je denar nakazovala na sestrine devizne račune na Cipru in v Segedinu. V poslovnih knjigah pa je Ceca prikazala, da so bili nogometaši prodani brez odškodnine.

Do leta 2003 pod varovanjem zemunskega klana?

Arkan in Ceca - v začetku zveze je bila to zgodba o uspehu. Arkana so kasneje umorili.
Arkan in Ceca - v začetku zveze je bila to zgodba o uspehu. Arkana so kasneje umorili. FOTO: Reuters

Nekdanji predsednik nogometnega kluba Obilić Žarko Nikolić je v neki televizijski oddaji spregovoril o nečednih poslih pevke in nekdanje predsednice. Dodal je še, da so Ražnatovićevo vse do leta 2003, ko so jo zaprli, varovali člani zločinskega zemunskega klana. Za varovanje sta skrbela tudi Milorad Ulemek Legija in Borislav Pelević. Legijo so lani obsodili za umor srbskega premierja Djindjića in nekdanjega predsednika predsedstva Srbije Stambolića. Borislav Pelević pa je bil tesen sodelavec pevkinega moža Arkana, ki so ga umorili v Beogradu. Pelević je po umoru Željka Ražnatovića Arkana prevzel vodstvo Arkanove stranke Srbske enotnosti (SSJ).


Morda pa se je popularna turbofolk diva odločila le za kratek oddih.

SORODNI ČLANKI

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

koper3
19. 08. 2009 15.52
Škoda da so to gnojšnico sploh spustili iz resta!
koper3
10. 05. 2009 21.47
ko je le nebi bilo vec nazaj!
ambasador@amis.net
12. 02. 2008 21.23
i samo dalje ide srbija prema EU ovdje u EU čak i oni koji se zovu untačables dobiju svoji stvar nazad da prežvekaju(zovu se Černignoj, Zidane i Tolštakova) oni gradbinci :)
ambasador@amis.net
12. 02. 2008 21.20
proklete Fužine muzik.....i ona natjera tužna srca slovenskih djevojka i kaže da je ranjena.....i njej vrlo krivo sa svim tim miljunima......dolazi u slovenija i ona pjeva o ljubavi i nesreći i slićnome......jedina nesreća ili nezgoda koja se može desit je ta, da ji upali sisu napunjenu sa svim tim silikonom.....
*p*
12. 02. 2008 17.24
@goranček goranček...po tvojih komentarjih sodeč, ti ne morš kresnt zavedne slo bejbe:)
domi.p
11. 02. 2008 21.53
marsikjer govori čez arkana ali meni se zdi da vsakdo bi želel biti on.Kaj koli je bilo in kaj je bil v bivši you je velik naredu tud za zdaj.Kam pa je šla Ceca je njena stvar ne stvar medijov in še manj pa prebijačev tuki na forumu!!!!!!! Avtor teksta: NIGHT DRIVER
dejwid1
11. 02. 2008 20.42
@ avava - Smo slišali take in drugačne zgodbe, ja. Tisto, da je Arkan Ceco za kazen obril (ker mu je kao zaupala, da je nedolžnost izgubila z Muslimanom), to bi še mogoče verjel, saj če si pogledamo covere njenega CDja Fatalna ljubav iz leta 1995 ima na sliki zelo kratke lase. Moje mnenje je, da je za vse te razprtije KRIV njen pokojni mož ARKAN; in da mora ona sedaj za njim plačevat njegove grehe, to je pa višek!! SICER PA ČLOVEK JE NEDOLŽEN, DOKLER MU KRIVDA NI DOKAZANA!! @ muvimen - Ti pa samo tiho bodi, z zaporom in Karleušo, ker te babe pa ne prenesem; bo njen foter, mafijaš največji od policajev nekaj sral po Ceci... Vsi z priimkom Karleuša mi naježijo kožo :@
abc-abc
11. 02. 2008 17.40
Tale "pevkin zet" pa se vedno dela sramoto avtorju (prevajalcu) clanka. Lahko bi sel vsaj pogledat podoben clanek pri konkurenci. Ce ne zna srbsko, naj si nabavi en spodoben slovar, ce pa ima problem s slovenscino, naj si raje omisli nov poklic.
muvimen
11. 02. 2008 14.59
Če je kriva v zapor z njo, za dodatno kazen pa 24 ur na dan muska Jelene Karleuše :))
goran1_15@hotmail.com
11. 02. 2008 14.42
*p* sem ti napisal en zlo lep odgovor na tvoj komentar pa ga nočejo objavt,tko da želim ti velik loadanja od ............................
avava
11. 02. 2008 14.38
dejwid in ostali ali ste vedeli da je ta vaša ikona ceca bila posiljena od rkana v švici verjetno tega ne veste no to je resnica ki jo je razkrila pa še tole zakaj naj bi jo arkan obril samo zato ker je bil njen prvi in verjetno edini v srcu musliman ona se lahko dela da je imela rada arkana ampak to je bilo vse pod prislilo ko poslušaš njene komade ko je bil mesar -arkan živ so bili njeni komadi podn vsi zamorjeni počasni tužni ko pa so ga pospravili kot smet z ulice je pa zopet zaživela kot takrat ko je bila z prvim možem to vam je resnica kar se pa tiče njenega zlorabe položaja je pa itak za v zapor 15 let in da si jo podjajo po zaporu šiptarji seveda za 5 srbskih dinara da naj bo fukara
Tonček Balonček
11. 02. 2008 14.36
-1
Kdor trdi, da se ženska ne spozna na nogomet in posle v zvezi s tem, je šovinist, primitivec in zaslepljen! Gre seveda za umetnico, vdovo in človeško bitje najvišjega razreda, tako moralno kot etično. Ona je simbol poštenosti in pokončne drže. Slava ji! Upam, da ne bo deležna medmafijskih obračunov in kakšne krogle!! Sploh pa ne v Šiški!!
goran1_15@hotmail.com
11. 02. 2008 14.30
*p* ej pa ti si ženska vau,kaj ti ni jasno ,baby sem rojen tuki veš ampak ti ne štekaš določenih stvari ,glede tajnih dokumentov te popolnoma razumem,ker to spravlja v smeh ne sam tebe ampak cel svet heehhe,pa še to ,ko dernem kšno tako zavedno slobejbo kot si ti ,izraz na njenem licu ko izve da jo je kresnu Srbin-neprecenljivo.
*p*
11. 02. 2008 13.38
@goran1_15...pa kljub občudovanju, ponosu,zagovarjanju svoje države in ljudi živiš v Sloveniji, kjer s(m)o sami ritolizneži?!?raj pejt v svojo ljubo domovino pa tam tud ostan!tist o tajnih dokumentih pa raj ne bom komentirala...kr me spravlja v smeh:)))
aauum@hotmail.com
11. 02. 2008 12.06
A se kdo še čudi? Ta bi mogla od prvega dne sedeti v zaporu DOŽIVOTNO isto kot Legija......pol pa to še folk v SLO posluša..ta kloš od cigu migu...zlo smo mi za EU...bolj nazaj za v YUGO za kazen še za enih 10 let bi dal vse k jih vidim tam na koncertu!!!
dejwid1
11. 02. 2008 10.06
@ pirat Vse te filme (in še več) sem si jaz že ogledal pred časom, vendar mnenja o Ceci nisem spremenil in ga tudi ne mislim! Če pa govorim o Arkanu, pa ga nikoli ne smatram za nedolžnega, ampak to je že druga zgodba. V mojih očeh, pa naj se zgodi kar koli, bo ona za mene vedno ena in edina Ceca R. - in imam tudi za to svoje razloge. Poglej si posnetke oddaj "Sav taj folk", ki je sestavljen iz osmih delov; govori pa o obdobju bombardiranja NATA na Srbijo. Nevem pa zakaj vedno ko tečejo pogovori o Ceci, se še zraven obvezno primeša njen pokojni mož, ter srbska mafija. Nikoli nisem zagovarjal Arkana, ker je res bil mesar. Kaj pa če pogledamo celotno stvar drugače: Lepo, mlado Svetlano Veličković Arkan zagleda na enem od njenih koncertov, ker je bil kot glavni poveljnik paravojaških enot povabljen na koncert. Tako se Ceca ujame v Arkanove pasti iz katerih ne vidi več izhoda. Arkan od nje zahteva da se z njim poroči (in tudi da mu je vedno zvesta - Ceca pa takrat že dobro ve da jo lahko Arkan pokonča v dveh povezah če nebo sledila njegovim zahtevam). Toraj Svetlana Veličković postane Svetlana Ražnatović in z svojim možem navzven blesti (beri: trpi) nekaj let skupnega življenja. Med temi leti se Ceca nehote vplete v številne vojaške klane iz katerih izhoda več ni! Mož jo zaplete tudi v številne mahinacije srbskih nogometnih klubov. Ko ji moža vstrelijo leta 2000, Ceca ve da mora igrati ubogo vdovo, saj so še živi številni Arkanovi podrejeni in bi ob vsaki Cecini nepravilnosti ravnali kot Arkan. Tako da zaključek vsega tega je, da Ceci ne preostane nič drugega, kot da igra igro svojega življenja še naprej če hoče biti še živa. Aja še to; Ceca več ni v Cipru, včeraj pozno ponoči je Ceca že odletela iz Cipra v Nemčijo (morda še celo pride v Slovenijo ;) )
drzavljan35
11. 02. 2008 09.15
Mater je tule gor enih primitivcev... Ni vazn kdo je kdo, vazn je da lahko nekdo tak butast in ozko razmislja...
Sam ne v Slovenijo...
goran1_15@hotmail.com
11. 02. 2008 08.42
"p" hehe sej točno tu je ta razlika ,da zagovarjam svoje ,ne pa ti k se obračaš kot veter piha ,sam da ne najebeš ,ritolizneži ,ma se zavedaš koja bruka je da pridejo v javnost dokumenti z oznako tajno ,kjer vam američani diktirajo vodenje eu in kako morate ravnati naprej.Pa to je blamaža za celo Slovenijo.Pa nisem prišlek ,sam vem kdo sem za razliko od tebe veš,pa ponosen sem na to da sem Srb,pa hodm dol , ker mi je všeč ja ,te še kej zanima .
izbruh@gmail.com
11. 02. 2008 08.41
Arkan je tipičen dokaz, da morajo veliki mafijski mačoti v resnici ves čas lizat ritke onim nad seboj. Če se prevzamejo, dobijo šus v glavo (kar pa ni nobena škoda). Je bil pa Arkan med tem ko je bil likvidator UDBA in obdobjem, ko je bil "koljać" v Bosni, vodja Delij, navijačev fuzbalskega kluba. Toliko o organiziranih navijačih fuzbalskih klubov...