Tujina

Tožilstvo naj bi našlo ključni dokaz, da je Smiljana ubila svojo sestro

Palovec, 21. 05. 2019 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaško tožilstvo naj bi končno prišlo do ključnega dokaza, na katerega bo lahko oprlo obtožnico proti 45-letni Smiljani Srnec, ki naj bi leta 2000 v družinski hiši v Palovcu ubila svojo 21-letno sestro Jasmino, njeno truplo pa skrila v zamrzovalno skrinjo.

Forenziki so opravili analizo sledi, ki so jih pobrali na kraju grozljivega zločina, ki je februarja pretresel Hrvaško. Prav kvalitetno opravljeno delo oz. ogled kraja dogodka bo policijo zdaj očitno pripeljal do uspešno preiskanega kriminalnega dejanja.

V primeru smrti 21-letne Jasmine Dominić so ključni prstni odtisi njene sestre Smiljane Srnec v notranjosti zamrzovalne skrinje, kjer so našli Jasminino truplo. Ti po mnenju strokovnjakov tako po številu kot razporedu neizpodbitno dokazujejo, da je prav ona premikala mrtvo telo svoje sestre, poroča Jutarnji.hr, ki se sklicuje na dva različna neodvisna vira.

Bo umor Jasmine Dominić zdaj končno razrešen?
Bo umor Jasmine Dominić zdaj končno razrešen? FOTO: POP TV

Kljub temu, da je bilo truplo v skrinji kar 19 let, so prstni odtisi tako dobro ohranjeni, da se ujemajo s papilarnimi linijami na prstih Smiljane, še poroča Jutarnji.hr.

"Pod pogoji, v kakršnih je bilo truplo ubite, bi se takšni odtisi lahko ohranili še sto let," jim je povedal forenzik, ki pa ni želel biti imenovan. Tako iz literature kot prakse so znani primeri, da so se prstni odtisi ohranili celo na predmetih, ki so bili v vodi, in da so s pomočjo prstnih odtisov identificirali osebe, ki so bile v ledu dolgo časa.

Medtem mrliški ogledniki še vedno niso uspeli ugotoviti natančnega časa Jasminine smrti, zato se kot tak smatra avgust 2000, ko so jo nazadnje videli živo. Kot vzrok je navedena nasilna smrt zaradi udarca s topim predmetom v glavo.

Hiša, v kateri so našli Jasminino truplo.
Hiša, v kateri so našli Jasminino truplo. FOTO: dnevnik.hr

Spomnimo

Jasmina je izginila, ko je imela 23 let, svojci pa so njeno izginotje prijavili šele leta 2005. Ob prijavi pogrešane osebe so kot zadnji kraj, kjer naj bi se nahajala, navedli Zagreb. 23-letnica je namreč takrat tam študirala, vendar pa je izginila v času počitnic. Pretreseni sosedje so za hrvaški časnik 24sata povedali, da je v času pred izginotjem Jasmina živela v hiši s starejšo sestro, oče je delal v Sloveniji, mama pa v Nemčiji.

Jasminin oče je pred osmimi leti za Večernji list povedal, o čem se je zadnjič pogovarjal s svojo pogrešano hčerko. "Ko sem se zadnjič slišal z njo, je rekla, da gre na ladjo, na kateri je delala preko študentskega servisa. Rekla je, da bo šla še v Pariz. Od takrat nimamo nobenih informacij o njej," je takrat povedal Martin Dominić. Oče je pred nekaj leti umrl, mama pa živi in dela v Nemčiji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lumpimonster
22. 05. 2019 07.49
+3
Prstni otsiv v svoji lastni skrinji,ja to je pa res dokaz ja
SenecaLucius
22. 05. 2019 10.34
+10
Si pomisli, da je prstni odtis lahko tudi na truplu in to verjetno je dokaz!
anakondabox
22. 05. 2019 07.35
+32
To so hude, gnusne stvari, ki jih človek ne bi pripisal ljudem. Oglejte si film Dogman v kinu Dvor, ki govori o taistih ljudeh. O tem, da so včasih zverine manj krvoločne od ljudi. Podpišem se pod to! #sramota
lumpimonster
22. 05. 2019 08.18
+0
Zakaj gnusne? Ljudje se koljemo ze tisoče let...kralji pa vladarji največji morilci in pol se ti ta gnusi? Ta je majhen angelček