Tujina

Južnokorejski sindikati privolili v odpuščanje delavcev

Seul, 06. 02. 1998 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Južnokorejski sindikati so po treh tednih trdih pogajanj z delodajalci danes privolili v odpuščanje delavcev, ki naj bi pomagalo pri oživitvi prizadetega južnokorejskega gospodarstva. Dogovor, ki je bil dosežen na celonočnih pogajanjih, delavce poziva, naj sprejmejo odpuščanje v zameno za večje delavske pravice in finančne ugodnosti. "Veliki kompromis", kot ga imenujejo sindikati in delodajalci, je odstranil eno od zadnjih ovir na poti k reformam, ki naj bi rešile gospodarstvo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.