Mali šef Slovenije

Kamniška Mala šefa pripravljala eksotične jedi

Kamnik, 09. 04. 2021 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Slukan
Komentarji
0

Nadaljuje se tretji teden svetovih kuharskih izzivov z malimi šefi Slovenije. Tokrat smo se z okusi preselili stran od tradicionalnih velikonočnih dobrot. Šli smo na vzhod. Barbara je obiskala Katarino in Aljaža, osnovnošolca iz Kamnika, in jima za izziv naročila pripravo eksotičnih jedi.

Danes predstavljamo Katarino Krajnc: "Stara sem 10 let, v prostem času najraje kuham, plešem in rišem."  In Aljaža Juntes: "Jaz sem Aljaž, star sem 14 let, v prostem času najraje kuham s stricem."  Kamniški kuharski dvojec, kjer je razmerje moči uravnoteženo. Aljaž izbira okuse, Katarina pa njune odnose pojasnjuje:"Mogoče jaz bolj za organizacijo, on je bolj v kuhinji."  Nad kuhanjem so ju navdušili družinski člani, pravita. 

V današnjem izzivu nas bosta popeljala na vzhod in nam v teh časih, ko smo zaprti, bližje pripeljala azijske okuse. A pri tem ne gre pozabiti: "Treba je sodelovati, da lahko potem nastane nekaj," razloži Katarina. In zakaj prav azijska jed? Aljaž se je orientalskih receptov naučil na delavnici v pravi restavraciji, kjer je "čistil, vse, kuhal, vse". In tako sta se odločila, da pripravita jed Pad Thai. "Najprej bomo naredili omako... " opiše Katarina. Tako dobro uigrana, točno vesta, kaj je treba postoriti. "Vso zelenjavo je treba narezati na tanke rezance," doda Aljaž. Pa se vseeno, kot pravita, med kuho tudi kdaj spreta. A to je pri živahnem kuharskem paru redkost. Povečini se skupaj zabavata, tudi ko kuhata s starši."Navodila zna zelo jasna dati, tako da mi vsekakor sodelujemo. Na koncu pride potem do neke skupinske jedi," njuno delo opiše Katarinin oče Boštjan Krajnc

Katarina in Aljaž sta pripravila Pad Thai
Katarina in Aljaž sta pripravila Pad Thai FOTO: POP TV

V skupinskem duhu si je tudi naša novinarka Barbara izborila svoji dve minuti za štedilnikom. A jed bi bila tudi brez njene skromne pomoči vseeno kmalu nared."Zdaj dodaj testenine, potem dodava omako, dobro premešava, potem še servirava in je," delo opiše Aljaž. 

Jed kuharja namenjata našemu voditelju Gregorju, ki zaradi ukrepov ne more odpotovati v Azijo. "Bova te azijske okuse prinesla tebi," pojasni Aljaž. Ostali bomo na okušanju njunih jedi še malo počakali, a brez skrbi saj imata za prihodnost velike načrte."Odpreti želiva svojo restavracijo," ponosno povesta. "Tudi jaz bi odprla svojo restavracijo, v bistvu tako bolj zdravo, ker je zdravo lahko tudi okusno," še doda Katarina. 

V nedeljo nikar ne zamudite druge polfinalne oddaje Malih šefov ob 18.00 na POP TV.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.