Tujina

Katastrofalne razmere v zagrebški Dubravi: primanjkuje hrane, zdravil, brisač ...

Zagreb, 28. 10. 2020 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Melita Stolnik
Komentarji
6

Na Hrvaškem število okužb naglo narašča. Na novo so potrdili 2378 okužb, umrlo pa je 23 ljudi. Javnost pa je razburilo razkritje o katastrofalnih razmerah v zagrebški bolnišnici Dubrava, kjer primanjkuje hrane in zdravil, zato jih bolniki ne dobivajo redno. Higiena je na minimumu, saj ni niti mila, niti čistih brisač, ni oblek, je v javnem pismu zapisala anonimna zdravnica. Vodja službe za kakovost v Dubravi je v odstopni izjavi zapisal, da trenutno stanje predstavlja tveganje za bolnike in osebje.

Na Hrvaškem za zdaj še ni strožjih ukrepov, vendar pa bolnišnice pokajo po šivih. Javnost je še posebej zgrozilo anonimno pismo zdravnice iz zagrebške bolnišnice Dubrava - hrvaške covid bolnišnice.

V pismu je zapisala, da je v bolnišnici takšna gneča, da na trenutke medicinske sestre bolnikom ne morejo dati niti obroka. Sledile so burne reakcije iz bolnišnice, ki je zanikala, da bi se pri njih dogajalo kaj takega. Bolnišnica je tudi sprožila gonjo proti zdravnici, ki je opozorila na problem. Dejali so, da morajo odkriti, kdo iz njihovih vrst piše kaj takega. 

Danes se je zgodba obrnila v drugo smer. Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš, ki je že dejal, da se bo zadeva preiskala, se je postavil v brani zdravnici. Dejal je, da je gonja proti žvižgački, ki opozarja na probleme, nedopustna. Podporo anonimni zdravnici pa so že izrazila tudi združenja zdravnikov Hrvaške. Sprožili so celo peticijo, s katero jo želijo podpreti in poskrbeti, da ne bi dobila odpovedi zaradi svojih izjav.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meval
29. 10. 2020 10.12
+3
Čas je da si Hrvati priznajo da v ljiepi naši ni vse najboljše na celem širnem svetu
borjac
29. 10. 2020 10.01
+2
Kaj vas brigajo Hrvati, brigajte se zase, v Slovenskih bolnicah so mafijski zdravniki v povezavi z farmacevtsko industrijo pokradli težke milijone, ki sedaj manjkajo, in Janša po prvem valu ni hotel dati v sistem zdravstva 240 milijonov, kar bi nedvomno pripomoglo k pripravi sistema na drugi val, Janez je slavil zmago, šele v septembru je vlada dala 140 milijonov, kar je bilo premalo in prepozno, mislim da so naši problemi hujši kot njihovi.
Nimasmisla
29. 10. 2020 08.01
+2
ogromne vsote so dolžni dobaviteljem hdz pa nič
canon
28. 10. 2020 21.37
+3
Šparajo za bojna letala.
anatomija
28. 10. 2020 21.18
+5
Ali je Hrvatom že zmanjkalo denarja od neverjetno uspešne turistične sezone .Ali covid ki so ga raznesli po Hrvaške in Evropi že pobral ves denar . Tenu bi lahko rekli - sve se vrati sve se plati
KladivoSi
28. 10. 2020 20.17
-2
Omg ni hrane in mila? Dej Janez pošlji jih tovornjak kislih murk in dve paleti žajfe in persila.