Tujina

Kaznovan britanski sekretar

London, 03. 11. 2007 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski državni sekretar je moral plačati 100 funtov globe, ker se je med vožnjo v avtomobilu pogovarjal po mobilnem telefonu.

Telefoniranje med vožnjo je prepovedano za vse (simbolična slika)
Telefoniranje med vožnjo je prepovedano za vse (simbolična slika) FOTO:

Državni sekretar v britanski vladi je moral v petek plačati 100 funtov globe, ker se je med vožnjo v avtomobilu pogovarjal po mobilnem telefonu.

Sekretar na britanskem notranjem ministrstvu Liam Byrne je moral ob tem plačati še 50 funtov sodnih stroškov, pred sodiščem v Sutton Coldfeldu blizu Birminghama pa je priznal krivdo in izrazil obžalovanje.

Sekretar, ki je pristojen za imigracijo, je sicer zatrdil, da se je po mobilnem telefonu pogovarjal o "pomembnem primeru deportacije", vseeno pa je v pisni izjavi navedel, da za njegovo obnašanje ni opravičila. Med telefoniranjem so 37-letnega Byrneja prijeli julija.

V Veliki Britaniji je telefoniranje med vožnjo prepovedano od leta 2003. V državi pa skrb povzročajo raziskave, ki so pokazale, da več tisoč voznikov prepoved telefoniranja med vožnjo kljub visokim kaznim še naprej krši.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

makajjezvami
04. 11. 2007 03.25
A je čudno da se imaste za hlapce, če znate pa samo "rep med noge in črta"
someone-out-there
03. 11. 2007 20.48
bysard...žal se moram strinjat. iščem službo zunaj, tu sem tudi študirala. pa lp.
bysaRD
03. 11. 2007 19.25
boli te k***c za Slovenijo....naše politike že boli. Cankar je lepo povedal da smo Slovenci narod hlapcev. Ljudje, šolajte se in pejte ven iz te ku***ve države.
nintendo64@email.si
03. 11. 2007 16.30
Raziskave so jasne... vozniki, ki uporabljajo telefon med vožnjo (ne prostoročnega) so tako nevarni kot zelo pijani vozniki. Po statistiki so tudi za večino hujših nesreč z neprilagojeno hitrostjo krivi tisti, ki so telefonirali. Škoda je edino, da pri nas te statistike ne vodimo, ker naenkrat bi bila slika drugačna. Potem bi neprilagojena hitrost bila posledica in ne vzrok in za dvig kazni ne bi bilo osnove.